Construiți-vă singuri o seră înclinată - așa o sprijiniți de perete

Fiecare metru pătrat de teren cu grădină este deosebit de valoros în zonele de locuit terasate, cu micile lor grădini din față. O opțiune de economisire a spațiului și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru cei care vă fac singuri : construiți singuri o seră ușoară și îmbunătățiți în plus aspectul clădirii . Există încă un loc pe peretele casei pentru a crește câteva plante și cele mai importante ierburi de bucătărie. Este de la sine înțeles că statica și siguranța sunt luate în considerare și la construirea acestui tip de seră.

citește și

 • Construiește-ți singur o mini-seră: există spațiu pentru o mică seră peste tot!
 • Construiți-l singur sau cumpărați o seră cu folie?
 • Construirea personală a unei sere reduce costurile!?

Orientarea este cea care contează

Pereții sudici ai clădirilor sunt ideali pentru extindere, deoarece astfel incidența luminii este mai mare și nu trebuie încălzită excesiv iarna. De altfel, un avantaj decisiv dacă vă construiți singuri o seră ușoară în locul unei clădiri independente, deoarece o cantitate considerabilă de energie termică poate fi utilizată cu ușurință și practic gratuit prin peretele casei încălzite .

Autoritatea care construiește vrea să știe în prealabil

În orice caz, ar trebui să informați autoritatea responsabilă cu supravegherea clădirilor municipale despre proiectul dvs., deoarece extinderea dvs. necesită uneori chiar aprobare , chiar dacă, ca în majoritatea cazurilor, nu este un spațiu de locuit suplimentar, similar cu grădina de iarnă. În reglementările de construcție ale statelor federale, se găsesc interpretări foarte diferite ale acestui lucru și mai ales pentru cazurile în care sunt construite suprafețe mai mari de acoperiș sau este instalată și o conexiune de apă sau încălzire.

Stilul, arhitectura și costul casei de plante

Indiferent dacă cumpărați un set complet prefabricat sau construiți singură noua seră slabă, acesta ar trebui să se armonizeze bine cu învelișul exterior al clădirii rezidențiale. Prin urmare, următoarele aspecte sunt importante:

 • Tipul de izolație termică (geamuri, foi de plastic, folii)
 • Posibilități de ventilație (ferestre, uși, ventilatoare)
 • Construcția fundației (fundație complet solidă, cu bandă sau soclu)
 • Rezistență la intemperii (furtună, încărcătură pe acoperiș pe zăpadă)
 • Calitatea materialelor elementelor portante (plastic, metal, lemn)
 • Drenaj (jgheab, captator de ploaie)

Unii dintre factorii menționați sunt foarte strâns legați de speciile de plante care vor fi cultivate în noua seră slabă și dacă vor fi utilizate ulterior pe tot parcursul anului .

Vegetația și tipul de utilizare în noua oază de plante

În principiu, nu există nicio restricție în ceea ce privește soiurile speciilor de plante care sunt împărțite în seră. Cu toate acestea, speciile înalte ar trebui plasate mai în spate, iar cele mai mici în față, pentru a utiliza în mod optim incidența luminii. Construirea personală a unei sere ușoare are avantajul față de un kit prefabricat că arhitectura și aspectul exterior pot fi adaptate foarte precis nevoilor dvs. horticole individuale și tipului de utilizare dorit, cum ar fi:

 • împărțirea spațială într-o zonă de relaxare și o zonă plantată
 • Iernarea plantelor în ghiveci existente din grădină
 • utilizare exclusiva pentru flori, fructe si legume
 • Utilizați-o ca grădină de iarnă cu sau fără acces la clădirea rezidențială

sfaturi

Chiar dacă vă construiți singuri propria seră, luați în considerare costurile designului interior atunci când vă planificați bugetul. În plus, creșterea plantelor necesită o serie de accesorii utile (covoare de umbrire, mese pentru plante, rafturi, dispozitive de iluminat și ventilație, cutii de creștere) care ar trebui să își găsească locul după finalizarea cultivării.