Păstrarea orhideelor ​​în dormitor - (K) o idee bună?

Orhideele îmbunătățesc climatul interior

Oamenii de știință curioși au vrut să știe exact dacă stereotipul plantelor dăunătoare din dormitor este adevărat. Experimentele pe termen lung au arătat că plantele de interior purifică de facto aerul prin filtrarea poluanților. Orhideele aduc, de asemenea, o contribuție valoroasă la creșterea umidității. Cu florile lor splendide, răspândesc o atmosferă motivantă de bună dispoziție ca plantă de apartament.

citește și

  • Sunt orhideele otrăvitoare pentru pisici?
  • Aceste orhidee sunt rezistente - o selecție de orhidee de grădină frumoase
  • Aceste orhidee sunt la locul potrivit în baie

Aceste orhidee se simt ca acasă în dormitor

Nu toate speciile de orhidee sunt potrivite pentru temperaturile reci care domină dormitoarele. Ne-am uitat în jurul regatului reginei florilor și am descoperit următoarele orhidee care nu depind neapărat de căldura tropicală:

  • Kahnlippe (Cymbidium), cu o temperatură minimă de 15 grade vara și 10 grade iarna
  • Papucul doamnei (Cypripedium), cu o temperatură minimă de 16 grade vara și 13 grade iarna
  • Orhideea Callus (Oncidium), cu o temperatură minimă de 15 grade vara și 12 grade iarna

Populară orhidee fluture (Phalaenopsis), pe de altă parte, nu-i place să zăbovească în dormitor. Ea este în favoarea unui climat tropical, cald în jurul valorii de 25 de grade Celsius. Doar în săptămânile de după o perioadă de înflorire, o locație ușoară și răcoroasă face să se formeze mugurii.

sfaturi

Dormitorul persoanelor care suferă de alergie la polen este teritoriul interzis orhideelor. Oricine are această boală ar trebui să evite toate plantele verzi înflorite și verzi aici. Dacă totuși doriți să vă transformați celelalte spații de locuit într-un refugiu verde, puteți cădea înapoi pe plantele de frunze ornamentale care nu produc flori și polen. Acestea includ ferigi, crini verzi, palmieri de munte și filodendroni.