Hebe armstrongii - Aduceți planta nu rezistentă în timpul iernii

Hebe armstrongii nu este rezistent

Spre deosebire de alte soiuri Hebe, acest soi este cultivat doar anual, deoarece florile sunt complet discret. Există o serie de soiuri diferite ale Hebe armstrongii, care diferă prin înălțimea lor.

citește și

  • Hebe andersonii nu este rezistent!
  • Hebe sau Strauchveronika sunt doar parțial rezistente
  • Addenda Hebe este doar parțial rezistentă

Deoarece această plantă perenă nu este rezistentă, este cultivată doar ca anual în grădină. Chiar și cu o bună protecție pentru iarnă, nu poate fi iernat în aer liber.

Dacă doriți să cultivați exemplare mai mari din acest soi pentru plante perene, plantați-le într-o oală. Apoi, puteți ierni această Hebe într-un loc fără îngheț, de exemplu:

  • Fereastra subsol
  • Zona de intrare
  • Fereastra de coridor
  • garaj
  • Gradina de iarna
  • Seră

Hebe armstrongii hibernează corect

Hebe armstrongii rezistent supraviețuiește uneori o iarnă foarte blândă, fără temperaturi de îngheț. De cele mai multe ori, însă, pe lângă frig, sunteți tulburat de umiditatea ridicată din sol.

Dacă doriți să încercați să iernăm Hebe armstrongii în grădină, protejați solul cu o acoperire de mulci din tăieturi de gazon sau frunze. Acoperiți plantele cu ramuri de tufă sau brad.

Cu toate acestea, nu se poate prevedea dacă acest soi Hebe va supraviețui unei ierni, chiar dacă ați asigurat o protecție optimă pentru iarnă.

Hebe armstrongii iernează în găleată

Trage Hebe armstrongii în găleată și asigură-te că planta primește suficientă lumină. Dacă este prea puțină lumină, frunzele perenei se îngălbenesc. Umiditatea nu trebuie să fie prea mare. Temperaturile ambiante cuprinse între cinci și zece grade în locația de iarnă sunt ideale.

Udați moderat, astfel încât rădăcina să nu se usuce niciodată complet. De asemenea, puteți fertiliza Hebe la fiecare două săptămâni în timpul iernii.

După iarnă, scoateți plantele perene din cartierele lor de iarnă și obișnuiți-vă încet cu temperaturi mai ridicate. S-ar putea să fie nevoie să vă repotați când rădăcinile cresc din partea de sus sau de jos a vasului.

sfaturi

Hebe armstrongii poate fi plantat foarte bine ca o margine. Este din ce în ce mai utilizată ca plantă de mormânt în cimitire, unde înlocuiește gardurile vii.