Legarea zmeurii - așa funcționează

Trageți zmeura pe cadru

Dacă doriți să plantați zmeură în grădină, va trebui să instalați schele pentru majoritatea soiurilor. Atașați tijele la ea, astfel încât să nu se răstoarne. Acest lucru oferă fructelor suficientă lumină și soare.

citește și

  • De ce zmeura crește mai bine cu suport pentru alpinism
  • Cum să-ți tai zmeura corect
  • Cultivarea zmeurii în grădină - sfaturi și trucuri pentru cultivarea lor

Următoarele sunt potrivite pentru legarea zmeurii:

  • V-cadre
  • Cadrul nodului
  • Cabluri de sârmă
  • Bastoane de bambus

Prindeți tijele în mod continuu

De îndată ce tijele au crescut mai mult de jumătate de metru, ar trebui să le legați de fundul cadrului. Pe măsură ce lăstarii devin mai înalți, atașați-i la nivelurile superioare ale schelei.

Utilizați fire mici sau cabluri de grădină rezistente la intemperii pentru a lega tijele.

Există, de asemenea, cleme speciale pentru legarea în magazine. Acestea nu constrâng lăstarii și pot fi ușor atașate și îndepărtate din nou.

Legați zmeura de vară

Zmeura de vară este stabilizată cu un cadru în V. Acest tip de cadru oferă un avantaj deosebit. Atașați lăstarii anuali pe o parte a „V” și lăstarii bienali pe cealaltă.

Deoarece fructele zmeurii de vară cresc pe lăstarii bienali, această măsură facilitează recoltarea. Tot ce trebuie să faci este să culegi zmeura pe o parte.

După recoltare, tăiați lăstarii bienali. Nu puteți greși cu acest lucru, deoarece lansetele anuale sunt de cealaltă parte.

Susțineți zmeura de toamnă cu schele

Zmeura de toamnă nu ajunge în general la fel de înaltă ca zmeura de vară. Cu ele, poate fi suficient să lipiți bastoane sau bastoane de bambus între plante pentru a le sprijini.

Soiurile reduse de zmeură de toamnă sau de două ori se înțeleg fără niciun suport. Prin urmare, sunt potrivite și pentru a fi cultivate în ghivece pe balcon.

Sfaturi și trucuri

Dacă este posibil, ar trebui să evitați spălarea zmeurii. Fructele fragede se pot deschide și își pot pierde multă aromă. Legând tijele, evitați zmeura să intre în contact cu solul. Apoi nu trebuie curățate separat.