Arzând tuja - este permis? (Copacul Vieții)

Este permis să arzi tuja?

În principiu, puteți arde tuja dacă este permis deloc în comunitate. În unele municipalități, puteți porni un incendiu pentru deșeurile de grădină o dată pe lună.

citește și

  • Tocarea tuja - cât de periculos este?
  • Cât de periculos este să arzi un copac?
  • Cum să udăm corect smaraldul Thuja!

Amintiți-vă, totuși, că procesul de ardere creează mult fum, mai ales dacă arborele vieții a fost doborât recent. Acest lucru poate duce la probleme cu vecinii.

  • Thuja poate fi ars
  • Respectați reglementările locale!
  • Toxinele se descompun
  • Este posibil să se ardă în sobă sau șemineu
  • arde numai lemne condimentate în sobă

Arde Thuja în ciuda toxinelor?

Deoarece tuja are un conținut ridicat de toxine, mulți grădinari se tem că acestea vor fi eliberate atunci când sunt arse. Această teamă este nefondată.

Toxinele sunt uleiuri esențiale care sunt eliberate de căldură și astfel eliminate.

Există riscul de otrăvire de la arborvitae dacă mâncați părți din plantă.

Ardeți copacul vieții în șemineu sau sobă

Thuja este destul de potrivit ca lemn pentru șeminee și sobe. Cu toate acestea, puteți arde butașii numai după ce au fost depozitați timp de cel puțin doi ani. Aceasta elimină umezeala din lemn, iar șemineul sau aragazul nu fumează la fel de mult.

Mulți proprietari de șeminei se bucură de parfumul plăcut care este eliberat atunci când tuja este arsă. Este cauzată de evadarea uleiurilor esențiale.

Nu arde tuia, ci compost?

Thuja poate fi, de asemenea, pus pe compost, în ciuda toxicității sale. Pentru aceasta ar trebui să tăiați copacii în prealabil.

Doar rămășițele de tuia care sunt libere de boli și dăunătorii sunt compostate. Altfel vei răspândi agentul patogen în toată grădina.

Amestecați compostul de tuia cu alte deșeuri de grădină. Apoi se putrezește mult mai repede și humusul rezultat nu este prea acid. Îl puteți folosi pentru toate plantele de grădină cărora le place un sol de grădină ușor acid.

sfaturi

Focurile de Paște se țin în primăvară în multe locuri. Acolo puteți livra resturile după consultarea organizatorilor. Există, de asemenea, posibilitatea de a aduce copacul deșeurilor vieții la punctul local de colectare a deșeurilor verzi.