Setează lalele - astfel rămân proaspete mai mult timp

Mai întâi tăiați - apoi reglați - așa funcționează

Înainte de a pune lalele în apă, tăiați tulpina florii. Datorită acestei măsuri, căile de conducere sunt expuse astfel încât apa și substanțele nutritive să poată fi transportate fără obstacole către floare. Cum se face corect:

  • Tăiați o bucată mică de la capătul tijei cu un cuțit ascuțit și curat
  • Tăiați drept sau într-un unghi
  • Mai întâi îndepărtați orice țesut alb care poate fi prezent și apoi tăiați o bucată de aproximativ 0,5 cm mică

citește și

  • Cum să tăiați lalelele corect - sfaturi de îngrijire pentru florile tăiate
  • Lalelele tale nu înfloresc? - Se poate datora acestor cauze
  • Acesta este modul în care lalelele nu cresc atât de repede în vază - sfaturi și trucuri

Apoi îndepărtați orice frunze de prisos. Unul sau două exemplare măresc valoarea bijuteriilor. Orice frunziș de pe tulpină costă floarea prea multă energie, care apoi nu este disponibilă pentru a menține floarea.

Completați cu apă proaspătă în fiecare zi

Lalelele din vază au foarte sete. Prin urmare, trebuie să verificați nivelul apei în fiecare zi, astfel încât să puteți adăuga apă proaspătă, dacă este necesar. Apa caldă nu este potrivită pentru acest lucru, deoarece șterge florile mai repede. Cu apă rece, semnele primăverii rămân clare și proaspete mult mai mult timp.

Tăiați dacă este necesar

Aruncați o privire la capetele mânerului în același timp. În cazul decolorării maro, țesutul verde trebuie tăiat din nou.

În vazele înalte, lalelele își păstrează calmul

Pentru ca lalelele tale cu capul sus ridicat să răspândească o atmosferă de primăvară în casă, acestea sunt așezate într-o vază subțire, înaltă de sticlă. Aici florile se pot sprijini atunci când capul de flori deschis crește în greutate. O floare de lalea înclinată lasciv poate părea decorativă - în această poziție, totuși, ofilirea progresează mai rapid. Materialul transparent facilitează, de asemenea, verificarea zilnică a necesității de apă.

sfaturi

Lalelele din propria grădină vor rămâne o sărbătoare pentru ochii din vază mult timp dacă sunt tăiate devreme. Alegeți flori cu capete bine închise, care au prins deja o notă de culoare. Pentru a evalua prospețimea lalelelor din magazin, ridică un buchet. Proaspete de pe câmpul de lalele, florile scot un zgomot.