Viburnum tinus - rezistent sau sensibil la îngheț?

Foarte rezistent

De îndată ce temperaturile ating limita de -5 ° C, lucrurile se strâng. Viburnum tinus este slab rezistent la iarnă datorită casei sale din regiunile mediteraneene. La îngheț sever, lăstarii îi îngheață până la moarte și frunzele sale veșnic verzi sunt curând vărsate. Lăstarii, care sunt acoperiți cu muguri de flori și ar înflori în martie / aprilie, îngheață la moarte când temperaturile scad sub -5 ° C.

citește și

  • Viburnum Tinus este otrăvitor? Faptele!
  • Plantați și îngrijiți Viburnum tinus
  • Ce contează atunci când tăiați viburnum tinus?

Potrivit pentru locații mai blânde în aer liber

În regiunile viticole, cum ar fi Renania-Palatinat, Viburnum tinus poate rămâne afară în timpul iernii. Dar este urgent necesar să plasați planta într-un loc protejat sau să selectați o astfel de locație în timpul plantării, de exemplu pe peretele casei sau sub protecția unui perete sau gard viu. Locația trebuie să fie parțial umbrită și caldă.

Iarna în regiunile mai reci din Germania

În majoritatea regiunilor din Germania, acest bulgăre de zăpadă nu ar supraviețui iernii în afara neprotejate. Temperaturile sub -5 ° C sunt tipice și nu sunt neobișnuite în timpul iernii. Prin urmare, se recomandă protejarea Viburnum tinus în zona rădăcinii cu tufă, frunze sau compost. Lăstarii ar trebui, de asemenea, să fie înfășurați cu lână, iută sau folie.

Este mai bine să plantați această plantă în cadă, astfel încât să poată fi introdusă și iernată toamna:

  • Alegeți un loc luminos și fără îngheț
  • Temperaturile cuprinse între 5 și 10 ° C sunt ideale
  • apă cu cumpărare
  • nu vă faceți griji dacă frunzele veșnic verzi sunt vărsate
  • scoateți din nou din februarie (protejați cu lână în caz de îngheț)

După iarnă, va înflori

Nu ar trebui să vă mutați planta prea târziu sau să o scoateți din protecția de iarnă. De îndată ce vin primele zile de primăvară, începe perioada de înflorire. Florile emană un miros puternic și sunt sensibile la îngheț.

sfaturi

O varietate de Viburnum tinus care este considerată a fi rezistentă la îngheț este „Forma Exbury”. Dar, de asemenea, nu este conceput pentru locații aspre și temperaturi sub -10 ° C.