Când este coaptă o papaya? - Cum să o recunoști!

Recoltarea și transportul papaya

Papaya de bună calitate sunt recoltate numai într-un moment în care pielea este deja ușor galbenă. Papaya se poate coace la destinație numai atunci când au început semnele de maturitate. Pe de altă parte, transportul fructelor complet coapte nu este de obicei posibil din cauza timpului de livrare, deoarece papaya poate fi păstrată doar pentru o perioadă limitată, chiar dacă este răcită și se cultivă de obicei în următoarele țări:

  • Australia
  • India
  • Africa
  • America de Sud și de Sud

citește și

  • Se poate hrăni un câine cu o papaya?
  • Conservarea unei papaya prin congelare
  • Depozitarea corectă a unei papaya

Cu toate acestea, dacă o papaya este recoltată imatură cu o piele complet verde și vândută în supermarketul din această țară, ar trebui să țineți mai bine mâinile departe de ea. Papaya complet necoapte nu se coacă și au un gust foarte amar.

Culoarea papaya

Culoarea unei papaya este un bun indicator al stării sale de maturitate. Papaya complet coapte sunt fie galbene la exterior, fie au pete și dungi roșii. O papaya nu poate fi prea coaptă, deoarece își primește gustul maxim atunci când este complet coaptă, ceea ce este și mai vizibil atunci când este consumat proaspăt cu puțin suc de lămâie. Papaya care a fost depozitată prea mult timp poate începe să fermenteze și apoi să dezvolte un miros și un gust neplăcut. Această afecțiune nu poate fi recunoscută de obicei din culoare, dar poate fi recunoscută printr-un test de presiune pe pielea exterioară.

Testul de presiune la papaya

Cu un test rapid de presiune, puteți vedea de obicei relativ ușor când o papaya este potrivită pentru consum și când este imatură sau deja stricată. Dacă apăsați ușor degetele pe pielea exterioară a unei papaya, aceasta ar trebui să cedeze ușor. Dar dacă fructul poate fi împins prea ușor, este un exemplar care este deja prea vechi și poate că nu mai are un gust bun.

Lăsați o papaya să se coacă

Dacă o papaya este încă puțin prea necoaptă, o puteți lăsa să se coacă încă câteva zile acasă. Înfășurați fructele ușor gălbui într-un ziar și așezați-le într-un loc cald. Apoi ar trebui să verificați în fiecare zi când timpul ideal este să consumați. Dacă nu puteți mânca imediat fructul, este recomandabil să îl păstrați la frigider pentru câteva zile. Pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți tăia pulpa de papaya în cuburi sau o puteți congela în formă de piure pentru prepararea deserturilor și a smoothie-urilor.

Sfaturi și trucuri

În această țară, papaya mai mici, cu o greutate de aproximativ o lire sterline, sunt de obicei oferite în magazine. Dacă puteți găsi exemplare mai mari, merită să le cumpărați datorită gustului superior al acestor fructe.

WK