Crini verzi ∗ Cele mai bune 10 sfaturi de îngrijire

Sfaturi de îngrijire

Agenda pentru îngrijirea adecvată a crinului verde include aceste puncte:

 • Locație luminoasă cu soare ușor dimineața sau seara
 • Temperaturi normale ale camerei cu temperaturi peste 10 grade Celsius
 • Udați moderat cu apă fără var, fără înghesuire
 • Aplicați îngrășământ lichid diluat la fiecare 2-3 săptămâni din aprilie până în octombrie

citește și

 • Crinii verzi pot îmbunătăți aerul?
 • Cum puteți răspândi crini verzi?
 • Cum să crești crini verzi din ramuri - cele mai bune sfaturi

Planta de apartament nu intră în hibernare în adevăratul sens al cuvântului. Cu toate acestea, nevoia de apă pentru irigații este redusă din noiembrie până în martie. Deoarece nu există aproape nici o creștere, crinul verde nu primește îngrășământ în acest timp.

Care locație este potrivită?

Cu cât fotosinteza este mai intensă, cu atât frunzele ornamentale se dezvoltă mai splendide. Prin urmare, ar trebui să alocați un crin verde într-o locație însorită, cu umbră de la soarele aprins al prânzului. Vă recomandăm iluminarea suplimentară în colțurile slab iluminate ale camerei în timpul iernii. În plus, locația ideală ar trebui să fie:

 • Temperaturi normale ale camerei, nu sub 10 grade Celsius
 • Cea mai mare umiditate posibilă de peste 50%

Continuați lectură

Tăiați crinii verzi corect

O tăiere regulată nu face parte din programul obișnuit de îngrijire pentru un crin verde. Indiferent de acest lucru, planta de apartament este extrem de tăiată. Prin urmare, tăierea este o opțiune ușoară în aceste cazuri:

 • Reducerea dimensiunii și circumferinței
 • Câștigând ramuri
 • Tăiați florile moarte
 • Îndepărtarea capetelor de sămânță

Frunzele complet ofilite sunt mai bine smulse decât tăiate. O tăietură lasă întotdeauna o mică bucată de frunză pe plantă, ceea ce creează riscul putrezirii.

Continuați lectură

Udă crinii verzi

În general, necesarul de apă al unui crin verde este la un nivel mediu. În timpul principalului sezon de creștere, planta verde va prospera dacă este menținută în permanență umedă. Creșterea se odihnește din noiembrie până în martie, astfel încât nevoia de udare să fie redusă în consecință. În mod ideal, utilizați apă de ploaie colectată sau apă de robinet veche, deoarece crinul verde preferă un sol ușor acid.

Continuați lectură

Fertilizați crinii verzi în mod corespunzător

Pentru a scoate în evidență frunzele ornamentale decorative, crinul verde nu se poate lipsi de nutrienți suplimentari. Deci fertilizați la fiecare 2-3 săptămâni din aprilie până în octombrie cu un îngrășământ lichid pentru plante verzi. Dozajul depinde de mărime, de condițiile locului și de rata de creștere. De obicei nu este necesar îngrășământ în timpul iernii. Aplicați îngrășământ la fiecare 4 săptămâni din octombrie până în martie numai în locuri calde, cu o creștere adecvată.

Dacă o pisică este la îndemâna unui crin verde, vă recomandăm să folosiți îngrășăminte organice, cum ar fi compost lichid, făină de corn sau ceai de viermi.

Continuați lectură

Propagați crini verzi

Acolo unde crinul verde răspândește o bună dispoziție ca solitar, crește dorința de mai multe exemplare. Puteți alege dintre următoarele metode de propagare:

 • Împărțirea mingii radiculare
 • Tăiați copiii înrădăcinați și plantați
 • Tratați lăstarii ca niște plopi și lăsați-i să prindă rădăcini

Nu tăiați rădăcina cu un cuțit. În mod ideal, îndepărtați crinul verde în ghiveci cu mâinile, astfel încât să nu existe decât daune marginale rădăcinilor.

Continuați lectură

Repot

Dacă devine prea strâns pentru un crin verde în găleată, acesta ar trebui să fie repopat în primăvară. Urmați acești pași:

 • Folosiți cioburi sau pietriș pentru a crea un drenaj peste deschiderea din partea de jos a noii oale
 • Completați substratul până la jumătate, astfel încât să puteți apăsa o golă în el cu pumnul
 • Olați crinul verde, scuturați solul folosit și plantați în mijloc
 • Nu utilizați mai adânc decât înainte

Continuați lectură

Crinii verzi sunt otrăvitori?

Un crin verde nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Planta de apartament este, prin urmare, una dintre favoritele pentru o ecologizare interioară inofensivă. Acest lucru se aplică în mod egal oamenilor și animalelor.

Continuați lectură

Frunze brune

Dacă frunzele maro se dezvoltă pe un crin verde, acesta nu este în primul rând un motiv de alarmă. Cu toate acestea, cauza ar trebui să fie aflată și corectată. Cele mai frecvente declanșatoare dintr-o privire:

 • Uscăciunea bilelor
 • Soare plin la amiază
 • Schimbare bruscă de locație

Prea puțină umiditate provoacă, de asemenea, frunze brune. Stropiți crinul verde la fiecare câteva zile cu apă fără var sau puneți un umidificator în cameră.

Continuați lectură

Frunze galbene

Cu frunze galbene, crinul verde își exprimă nemulțumirea atunci când suferă o deficiență din cauza neglijării îngrijirii. Culoarea galbenă indică faptul că plantei îi lipsește fierul. Deteriorarea cunoscută sub numele de cloroză a frunzelor apare atunci când se utilizează apă de irigație prea calcaroasă. Chiar dacă îngrășământul conține suficient fier, acest nutrient este legat de prea mult var și nu își găsește drumul în frunzele ornamentale. Prin urmare, ar trebui să treceți alimentarea cu apă la apa de ploaie colectată sau la apa de la robinet decalcificată.

O altă cauză a frunzelor galbene este o locație prea întunecată, care afectează producția vitală de clorofilă din frunze. Nu în ultimul rând, se ia în considerare infestarea cu dăunători. Când păduchii vicleni sau trifii de crin verde aspiră seva, frunzele se îngălbenesc.

Continuați lectură

De ce crinul verde are vârfuri maronii?

Varfurile maronii sunt o dauna comuna crinilor verzi. În acest fel, planta reacționează atunci când frunzele sale lovesc permanent un substrat. Prin urmare, este de preferat să cultivați planta verde într-un semafor sau pe un suport de flori, astfel încât lăstarii lungi să poată atârna.

Dacă vă deranjează vârfurile maronii, acestea pot fi tăiate cu foarfece dezinfectate. Nu tăiați în verde, ci lăsați pe frunză o bucată mică din țesutul decolorat de 1-2 milimetri.

Continuați lectură

Crinul verde este otrăvitor pentru pisici?

Crinul verde se află în partea de sus a listei de hituri pentru pisici atunci când vine vorba de ronțăit plante. Acesta este un lucru bun, deoarece nu conține toxine și funcționează în mod similar cu iarba clasică de pisică. Doar păstăile de semințe nu trebuie să intre în stomacul lui Kitty, deoarece ar putea provoca greață. Prin urmare, tăiați imediat florile ofilite dintr-un crin verde.

Continuați lectură

Crinul verde ca planta de apartament

În clasamentul celor mai populare plante de interior, crinul verde a fost în fruntea listei de zeci de ani. Acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere modestia modestă și aspectul lor distinctiv. Crinul verde își datorează numele de mijloc, iarba oficială, faptului că nu numai că filtrează toxinele din aerul din birou, dar tolerează și un weekend fără nicio îngrijire.

Crinul verde acționează, de asemenea, ca un ornament luxuriant pe balconul de vară, atâta timp cât nu este confruntat cu soarele aprins la prânz și dat în timp toamna. Pentru adepții teoriei Feng Shui a armoniei, grațioasa plantă ornamentală cu frunze servește ca o baterie de putere, care înlocuiește energia vieții folosite.

Continuați lectură

Creșteți crinul verde ca hidroponie

Crinul verde este un prim exemplu de plantă hidroponică de interior. Cu toate acestea, ar trebui să decideți în prealabil asupra acestei variante, deoarece chiar și crinul verde frugal nu poate tolera decât o schimbare de la rădăcinile pământului la rădăcinile apei retrospectiv.

Pentru a îndrăzni să experimenteze cultura apei, începătorii pot folosi Kindeln. Pur și simplu așezați în vasul hidroponic și începeți cu un nivel de apă puțin mai ridicat. În timp ce rădăcinile germinează, nivelul apei poate fi coborât la normal.

Continuați lectură

Crinul verde curăță aerul

Adepții filozofiei Feng Shui știu de mult: Crinul verde ajută la curățarea aerului din camere. Prin urmare, nu se găsește adesea în camere de zi, ci și împodobește birouri și spații de lucru. Planta de frunziș ornamental african nu numai că îmbunătățește aspectul climatului din cameră, ci și filtrează toxinele din aerul pe care îl respirăm.

Continuați lectură

Propagați crinul verde prin butași

Aproape orice altă plantă nu oferă ramuri la fel de generoase precum crinul verde. Prin urmare, grădinarii pricepuți cumpără maximum o plantă și cultivă exemplare suplimentare cu ajutorul Kindel. O procedură dovedită merge astfel:

 • Tăiați plantele fiice înrădăcinate cu frunze lungi de 5 cm
 • Defoliați ramurile în treimea inferioară
 • Plantați-l într-o oală cu sol slăbit și păstrați-l în permanență umed

Sunteți în siguranță dacă lăsați deocamdată legătura dintre planta și mama. Așezați vasul de pepinieră în imediata vecinătate și tratați plantele fiice ca un lighean. Separarea are loc numai atunci când copilul s-a dezvoltat bine.

Continuați lectură

Semințele crinului verde

La ceva timp după înflorire, crinul verde formează fructe capsule mici în care se dezvoltă semințe mari de 2-3 milimetri, negre. Dacă este o specie sălbatică uni-verde, puteți încerca să o semănați. Cu hibrizii pestriți, totuși, hameiul și malțul se pierd dacă doriți să crească plante noi din semințe.

Continuați lectură

Crinul verde este rezistent?

Crinul verde este originar din Africa de Sud. Ca urmare, nu este rezistent și este considerat o plantă de apartament ideală. Nu este nimic în neregulă cu așezarea plantei de frunze ornamentale pe balcon în timpul verii, deoarece se dezvoltă deosebit de luxuriantă în aer liber. Dacă temperaturile scad sub 10 grade, crinul verde se mută în casă.

Continuați lectură

Specia de crin verde

Crinul verde (Chlorophytum comosum) este singura specie din genul său care s-a stabilit ca plantă de casă în latitudinile noastre. Acest lucru este puțin surprinzător, deoarece există un număr de potențiali candidați la pervazul acasă printre cele peste 100 de alte specii. La urma urmei, aveți de ales între soiurile distincte de crin verde, care vin cu frunze desenate decorativ. Soiul Mandaianum, de exemplu, impresionează prin dungile sale galbene centrale pe frunze de culoare verde închis.

Continuați lectură

Cele mai frumoase soiuri

 • Variegatum: o varietate splendidă cu frunze verzi, cu margini albe, de până la 40 de centimetri lungime
 • Vittatum: impresionează prin frunzele sale lanceolate împodobite cu o dungă centrală albă sau crem
 • Picturatum: evidențiază frunzele sale lungi decorative cu o bandă centrală galbenă
 • Bonnie: frunzele curbate romantic fac ca această tulpină să iasă din mulțime
 • Ocean: o tulpină creativă cu frunziș verde deschis și o margine albă