Prăjirea nucilor de caju - așa funcționează în cuptor și în tigaie

Prăjim nuci de caju acasă

Există două moduri de a frige miezurile. Pe de o parte, puteți prăji caju în cuptor și, pe de altă parte, în tigaia de pe aragazul electric. Ambele variante funcționează perfect dacă păstrați un ochi pe semințe, astfel încât acestea să nu devină prea maronii.

citește și

  • Crocant și gustos - frigeți sâmburii
  • Așa se recoltează nucile de caju
  • De unde vin caju?

Prăjire în tigaie

Încălziți tigaia fără ulei. De îndată ce baza este fierbinte, adăugați nucile de caju. Prăjește boabele, rotindu-le constant, astfel încât să nu ardă. De îndată ce încep să se întunece, trebuie să le întoarceți mai des. Miezul este gata când a atins gradul dorit de rumenire. Lăsați sâmburii să se răcească.

Nucile de caju pot fi consumate imediat după prăjire.

Prăjire în cuptor

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Luați o foaie de copt, tapetați-o cu hârtie de copt și distribuiți semințele pe ea. Introduceți tava în cuptorul fierbinte timp de aproximativ douăzeci de minute. Întoarceți miezul la intervale scurte cu o spatulă. Miezul ar trebui să se bronzeze frumos, dar să nu se ardă. De îndată ce cajuii se rumenesc bine, scoateți tava din cuptor și lăsați sâmburii să se răcească.

Rafinați nucile de caju prăjite

Sâmburii care nu se mănâncă imediat pot fi depozitați într-un pahar cu capac cu șurub. Dacă doriți, puteți condimenta puțin semințele. Puneți puțin ulei de nucă în fiecare pahar, turnați boabele și agitați totul bine. Suprafața miezurilor trebuie să fie uleioasă. Acum adăugați condimentele. O jumătate de linguriță de condimente este suficientă pentru un pahar mic, în timp ce borcanele mari cu semințe pot fi rafinate cu o linguriță de condimente preferate. Agitați bine pietrele din pahar, astfel încât condimentul să se răspândească.

Puteți folosi următoarele condimente:

  • Sarea, condimentul clasic pentru nuci
  • Paprika, alegeți între varianta dulce nobilă sau cea picantă
  • Chili, pentru toți cărora le place fierbinte
  • Curry, dă nucilor de caju un apel indian

Încercați diferite tipuri de condimente și descoperiți cea mai delicioasă varietate pentru dvs.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală