Prune de sânge - recunoașteți și tratați bolile

Boala prostului și a buzunarului

Această infecție fungică se manifestă prin modele clare:

  • Frunze: se usucă la scurt timp după înmugurire, cad din copac
  • Lăstari: lăstari tineri îngroșați, deformați

citește și

  • Caisul: recunoaște bolile în timp util și acționează
  • Recunoașteți bolile tipice de pe trunchiul copacului
  • Boli tipice în palma yucca: pete maronii pe frunze

În acest caz, nu sunt permise produse fitosanitare.

Boala cu pușca

Această infecție fungică poate fi recunoscută la prima vedere:

  • Frunze: cu pete maronii mici, ulterior recunoscute ca găuri

Petele anunță moartea unor bucăți individuale de țesut. Acestea cad din frunză. Botanicii se referă la aceste găuri drept puști. Tăiați imediat frunzele afectate din copac. Orice copie care a căzut este ridicată. Apoi asigurați-vă că este eliminat separat, departe de compost. Deșeurile reziduale reprezintă o alternativă. În acest fel, veți preveni răspândirea infecției fungice.

În plus, magazinul specializat oferă preparate din cupru sau fungicide. Utilizați acest lucru când începe infestarea. În primăvara următoare, pulverizați lăstari tineri de frunze cu acești agenți.

Monilia: putrezirea fructelor și seceta de sus

Aceste boli sunt cauzate de două tipuri similare de ciuperci. În primul rând în anii cu multă ploaie Monilia apare sub diferite forme. Un număr mare de spori fungici se formează cu mult înainte de înflorire. Cu ajutorul vântului, acestea sunt distribuite pe întregul lemn.

Vârf de secetă:

Distinctiv pentru această infestare sunt vârfurile de lăstari uscați. Dacă acest lucru nu este tratat, ciuperca se va răspândi mai mult cu fiecare nou sezon. Cu siguranță ar trebui să îndepărtați ramurile moarte și mumiile de fructe și să le distrugeți departe de grădină. Asigurați-vă că până la 20 de centimetri este tăiat în lemnul bine conservat.

Putregaiul fructelor

Recunoscut prin zone inelare, maronii. Îndepărtați imediat fructele infectate din copac. Capcanele de viespe se dovedesc de asemenea. Animalele nu mai pot mânca fructele. Există mai puțină suprafață de atac pentru ciuperca monilia.

Alternativ, puteți pulveriza cu extract de coadă de cal în primăvară pentru prevenire.

Există, de asemenea, pesticide împotriva Monilia. Asigurați-vă că se utilizează numai variante aprobate.

păduchi

Dacă infestarea este limitată, nu sunt necesare măsuri. Folosirea de cocoșe asiatice este recomandată pentru dăunătorii încăpățânați. Acestea tind să mănânce păduchi mici.

Sfaturi și trucuri

Aflați instrucțiunile speciale de îngrijire atunci când cumpărați un copac nou. Localizarea corectă și fertilizarea adecvată sunt factori importanți în prevenirea bolilor.

FT