Depozitarea coajelor - așa rămâne proaspăt cel mai mult timp

Păstrați coapsele în mod corespunzător

De îndată ce tuberculii au opt până la zece centimetri în diametru, sunt recoltați. Pentru a face acest lucru, tăiați tuberculul deasupra rădăcinii și îndepărtați frunzele mari. Frunzele interioare delicate rămân pe tubercul, pot fi prelucrate cu. Dacă nu aveți nevoie de toate cohlrabi coapte simultan, există diverse opțiuni pentru depozitarea cu atenție a legumelor:

  • in frigider
  • în congelator
  • în subsol sau în chiriile de pământ

citește și

  • Timp lung de plantare pentru rau
  • Acesta este modul în care se poate semăna cohlrabi
  • Raie - în grădină doar vara, în piept oricând!

Depozitare la frigider

Pentru a păstra raiul proaspăt mult timp, poate fi păstrat la frigider. Pentru a face acest lucru, înfășurați legumele într-o cârpă umedă și puneți-le în compartimentul pentru legume. În acest climat umed, raiul durează aproximativ două săptămâni, dar își pierde din nutrienți în timp. Fără un capac umed, timpul de depozitare este redus la puțin sub o săptămână. Pielea exterioară pierde umezeala, devine moale și ridată.

Depozitare în congelator

Puteți face acest lucru fără probleme dacă tăiați tuberculii în felii sau bucăți înainte de a le îngheța și le blanch, adică opărește-le scurt în apă fierbinte și apoi stinge-le cu apă rece.

Fără albire, legumele din congelator vor deveni lemnoase, își vor schimba gustul și aspectul. Dar chiar și cu o prelucrare corectă, raiul nu mai este crocant după dezgheț. Dacă nu vă place acest lucru, cel mai bine este să congelați felurile de mâncare gata preparate din rați. Acest lucru este foarte ușor. Pentru a face acest lucru, legumele sunt curățate, prelucrate după gust și, în cele din urmă, congelate în recipiente de plastic adecvate ca masă terminată. În acest fel, raia va rămâne gustoasă luni întregi.

Depozitare în stare brută

Diferite tipuri de varză și legume rădăcinoase pot fi depozitate crude luni de zile fără a pierde din calitatea lor. În primul rând, asigurați-vă că utilizați legume care se coc cât mai târziu și care nu au primit prea mult îngrășământ.

În pivnița uscată și rece legumele sunt păstrate într-o cutie cu nisip. O chirie de pământ servește același scop. Pentru a face acest lucru, săpați o adâncime de aproximativ 40 cm adâncime într-un loc uscat din grădină, așezați legumele între straturi de nisip și acoperiți totul cu verde de brad sau frunze.

Recipientele mici din metal sau plastic, de exemplu o oală veche sau un tambur de spălat, sunt potrivite ca chirie la sol dacă sunt îngropate. Și aici legumele se răcesc și se usucă în nisip. Găurile de aer asigură schimbul necesar de aer. În cele din urmă, chiria este închisă cu un capac solid, astfel încât să nu fie invitați șoareci.

Dacă vă păstrați raia în stive, trebuie să vă asigurați că toți tuberculii nu sunt deteriorați pentru a preveni mucegaiul și putrezirea.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală