Polenizarea lămâiului - este necesar?

Florile și fructele lămâiului

Dacă condițiile sunt potrivite, lămâile înfloresc aproape tot timpul anului și de obicei dezvoltă flori și fructe în același timp. Florile puternic parfumate cresc de obicei individual sau până la trei pe tulpini scurte în axile frunzelor. Mugurii sunt ușor roșiatici. Calicile albe, în formă de cupă, au cinci vârfuri foarte scurte, triunghiulare. Au o lungime de aproximativ patru milimetri. Cele cinci petale cărnoase și albe au o lungime de aproximativ doi centimetri. Fructele lungi de aproximativ șapte până la 14 centimetri sunt de fapt fructe de pădure. Perioada de la înflorire la coacerea fructelor este foarte lungă, cu o medie de șase până la nouă luni. Culoarea galben pal până la puternic - în funcție de soi - se dezvoltă numai la temperaturi mai reci.

citește și

  • Lămâi - rezistent sau nu?
  • Recoltează lămâi din propriul tău lămâi pe tot parcursul anului
  • Nu iernati pomul de lamaie de pe balcon

Fertilizarea lămâiului

Contrar părerii unor experți în citrice auto-numiți, care poate fi citită în diferite forumuri de grădină, lămâile se numără printre plantele cu fructe proprii. Din acest motiv, nici o a doua plantă citrică și nici o educație pe perie umană nu sunt necesare pentru polenizare. Cu câteva excepții, florile de lămâie sunt hermafrodite, ceea ce înseamnă că au atât caracteristici masculine, cât și feminine. Cu toate acestea, unele flori au caracteristici de flori feminine reticente. Fecundarea are loc fie prin insecte, prin vânt, fie în interiorul florii hermafrodite. Partenocarpia, adică dezvoltarea fructelor fără fertilizare prealabilă, apare de asemenea foarte frecvent. Dacă doriți să fiți în siguranță, puteți scutura puțin copacul - cu condiția să nu fie afară - pentru a stimula vântul.

Lămâiul meu produce flori, dar nu fructe. De ce este asta?

Mulți proprietari de lămâi sunt surprinși de faptul că planta lor produce flori, dar nu fructe. Adesea, acest lucru se datorează unor condiții inadecvate, adică lămâii nu are apă, substanțe nutritive și / sau lumină. Acordați atenție condițiilor optime ale locului, apoi ar trebui să funcționeze și cu fructificarea. Cu toate acestea, există unele tipuri de lămâie, în special hibrizi, care sunt sterile. Aceasta înseamnă că aceste plante - în majoritate hibrizi din diferite specii de citrice - nu sunt capabile să producă polen și astfel să fertilizeze sau să producă fructe.

Motive pentru lipsa dezvoltării fructelor

  • Planta este sterilă
  • Planta primește prea puțină apă
  • Planta suferă de ape (de exemplu, din cauza lipsei de drenaj a ghivecelor)
  • Rădăcinile nu sunt intacte, motiv pentru care nu pot fi transferați suficienți nutrienți.
  • Fertilizarea nu este suficientă.
  • Planta suferă de lipsă de lumină (mai ales iarna!)
  • Oala este prea mică.

În primul rând, verificați criteriile menționate și îmbunătățiți condițiile amplasamentului și îngrijirea lămâiului în consecință. Dacă nu fructifică nici în condiții optime, atunci este un copac steril.

Sfaturi și trucuri

Deoarece aproape fiecare floare duce la un fruct, uneori se dezvoltă mult prea multe lămâi, pe care copacul nu le poate hrăni pe toate. Prin urmare, fructele excedentare sunt de obicei aruncate. Cu toate acestea, dacă (aproape) toate fructele sunt vărsate în mod regulat, copacului îi lipsește de obicei apă.