Busuioc - combaterea permanentă și prevenirea păduchilor

Cunoașterea cauzelor maximizează succesul controlului

Dacă sunt cunoscuți factorii declanșatori ai unei infestări cu păduchi, lupta împotriva cauzei începe și este cu atât mai eficientă. În caz contrar, dăunătorii vor dispărea doar pentru o perioadă scurtă de timp, iar timpul fără afide va fi de scurtă durată. Dăunătorii preferă să bântuie busuiocul slăbit, așa că ar trebui să aruncați o privire atentă la îngrijirea acestuia. Aici păduchii doresc să lovească:

  • în locații cu circulație slabă a aerului
  • unde curentele de aer rece și iluminarea prea întunecată predomină
  • de busuioc cu o rădăcină îmbibată cu apă

citește și

  • Cum să controlați insectele solzi pe orhidee folosind mijloace naturale
  • Combate bolile din menta cu mijloace naturale
  • Cum poate iernele busuiocul thailandez?

În special, păduchii vizează plantele care sunt stresate de o cantitate inadecvată de nutrienți. Dacă astfel de eșecuri apar în cursul cercetării cauzei, acestea ar trebui remediate imediat.

Cum să lupți cu păduchii pe busuioc în mod durabil

Lista lungă de agenți ecologici și sănătoși împotriva păduchilor este umplută până la refuz cu rețete pe bază de lichide. Clasice, cum ar fi soluția de săpun moale, amestecul de lapte-apă sau stocul de tutun, se dovedesc a fi contraproductive cu busuiocul. Nu are rost să udăm planta de plante de dedesubt și să pulverizăm frunzele zilnic cu remedii casnice pentru afide. Cum se face corect:

  • Verificați zilnic planta regală pe partea superioară și inferioară a frunzelor pentru păduchi
  • la primul semn de infestare, praf cu pulbere de rocă primară
  • stropiți alternativ cu cenușă de cărbune pur

Ambele pesticide sunt pur biologice și sunt spălate înainte de consum. Ca măsură imediată, este posibilă o ploaie puternică de dăunători, cu condiția ca planta de busuioc să se usuce rapid în locul aerisit.

Sperierea țintită a furnicilor

Păduchii de pe busuioc elimină miere, pe care furnicile sunt sălbatice. Pentru ca această sursă dulce să nu se usuce, raci deștepți apără afidele cu vehemență. Dacă este necesar, chiar trag animalele până la cea mai apropiată plantă pentru a le „mulge” acolo.

Prin urmare, întindeți pene de lămâie care sunt ardei cu cuișoare. În acest fel, deranjați simțul direcției furnicilor, astfel încât acestea să nu-și mai poată găsi drumul spre afide.

Sfaturi și trucuri

Într-o grădină naturală, afidele au cărți proaste pe busuioc. Oriunde există destule locuri unde să se retragă pentru păsări, buburuze, gândaci solizi sau viespi parazite (14,59 € pe Amazon *), dăunătorii sunt distruși imediat. Un trunchi de copac gol, o grămadă de perie, un zid de piatră uscată sau un gard viu invită insectele benefice să zăbovească.

GTH