Pepenele Charentais - cultivare și proprietăți

Clasificarea și caracteristicile pepenelui Charentais

Diferite tipuri de pepeni, cum ar fi Charentais, pepene galben (sau canar galben) și Galia sunt de obicei grupate împreună sub termenul umbrelă de pepene galben datorită gustului lor dulce. Așa-numiții pepeni galbeni, care includ, de exemplu, următoarele subspecii, sunt considerați o etapă intermediară în determinarea soiurilor de pepene galben:

  • Charentais
  • Galia
  • Ogen

citește și

  • Creșteți pepeni și recoltați-i din propria grădină?
  • Pepenele galben - când este sezonul aici?
  • Originea pepenelui galben

În plus, există și așa-numiții pepeni de iarnă și pepenii net relativ de lungă durată ca subspecii de pepeni de zahăr.

Preferă pepenele Charentais la timp

Deoarece aproape toate soiurile de pepene galben se dezvoltă mai bine în climă mai caldă decât în ​​Europa, plantele tinere trebuie scoase devreme dacă fructele vor coace la timp până toamna. Puteți cumpăra semințele de pepene Charentais din magazinele specializate sau din fructele pe care le cumpărați în magazine. Cu toate acestea, semințele din fructe trebuie curățate temeinic de pulpă, astfel încât mucegaiul să nu se formeze în timpul fazei de germinare. De asemenea, trebuie să știți că semințele soiurilor hibride cultivate nu sunt de obicei potrivite pentru o propagare ulterioară. De la începutul lunii aprilie, puneți două semințe într-o oală pe pervazul ferestrei, astfel încât să puteți planta plantele tinere în seră sau pe balcon sau terasă din luna mai.Întrucât pepenele Charentais formează șiruri lungi și fructele pot crește, de asemenea, agățate în aer datorită dimensiunilor mai mici, soiul este, de asemenea, cunoscut și apreciat ca așa-numitul „pepene galben”.

Sfaturi pentru o recoltă reușită

Rădăcinile plantelor tinere de pepene galben sunt foarte sensibile, motiv pentru care acestea trebuie aruncate doar cu extremă prudență sau plantate direct într-o oală putrezită. Mai ales atunci când cultivați pepeni în ghivece, trebuie să udați plantele aproape în fiecare zi vara. Cu însămânțare timpurie suficientă și îngrijire bună, pepenii Charentais produc de obicei fructe de mărimea pumnului gata pentru recoltare în august.

Sfaturi și trucuri

Pulpa portocalie a pepenelui Charentais este ideală pentru a spori aspectul și gustul platourilor de aperitive cu aperitive de șuncă și brânză.

WK