Plantele perene ca ecrane de confidențialitate - cum să plantați un perete înflorit

Avantajele plantelor perene față de alte tipuri de ecrane de confidențialitate

Ridicarea pereților de piatră sau a ecranelor de confidențialitate din lemn, precum și plantarea bordurilor de proprietate realizate din copaci înalți ca ecrane de confidențialitate nu sunt asociate doar cu costuri ridicate, dar ridică adesea probleme de drept legal sau de vecinătate. În schimb, costurile de achiziție pentru plantele tinere din diferite soiuri perene sunt relativ mici și acestea nu cresc „deasupra capului” la fel de ușor pentru grădinarul pasionat ca diversele soiuri de arbuști înfloriți. În timp ce un tufiș, tuja sau gard de molid poate lua cu ușurință o lățime de doi metri sau mai mult odată cu înaintarea în vârstă, plantele perene pot fi cultivate ca ecran de confidențialitate pe o zonă relativ limitată, cu o lățime de aproximativ jumătate de metru. Plantele perene cu „creștere erbacee” se caracterizează tocmai princă materia lor vegetală supraterană moare de obicei toamna și apoi încolțește complet planta din rizom sau tuberculi primăvara. Cu toate acestea, din moment ce majoritatea grădinilor sunt greu folosite iarna, nu este necesară o protecție intimă extinsă în timpul lunilor de iarnă.

citește și

  • Așezați în mod conștient patul ridicat în grădină ca ecran de confidențialitate
  • Ecran de confidențialitate înflorit - alternativă la pereți și garduri
  • Confidențialitate cu un ecran de confidențialitate realizat din flori

Plante potrivite pentru protecția vieții private cu creștere perenă

În timp ce plantele perene scăzute pot servi drept ecran de confidențialitate în caseta balconului, soiurile perene selectate pentru protecția naturală a confidențialității în grădină ar trebui să atingă o înălțime de 120 cm sau mai mult. Cu toate acestea, această înălțime este atinsă foarte repede și semnificativ mai rapid de multe tipuri perene decât de plantele urcătoare anuale datorită rădăcinilor deja crescute de pe sit. Următoarele plante perene sunt deosebit de populare ca ecrane de confidențialitate sezoniere:

  • Lupini
  • Herbstastern
  • Cosmos
  • Mac de pene

Plantele de ceapă, cum ar fi dalii, cresc și erbacee, dar în majoritatea cazurilor trebuie săpate pentru iernare.

Combinați problemele de confidențialitate în mod special cu un pat atractiv de arbust

Paturile perene sunt o modalitate ideală de a face o zonă de grădină permanent atractivă din punct de vedere optic, cu un efort de întreținere redus, prin culori variate ale frunzelor și timpuri de înflorire alternante. Se obișnuiește să se utilizeze tipuri de arbusti de diferite înălțimi. Așa că puneți cele mai înalte plante perene la marginea îndepărtată a liniei de proprietate sau a frontierei, apoi plantele perene medii-mari în fața lor și în fața plantelor perene cu creștere redusă.

sfaturi

Multe specii perene, cum ar fi macul, tind să se reproducă relativ rapid odată ce s-au stabilit într-o locație adecvată. Ar trebui să luați în considerare acest fapt nu numai atunci când plantați de-a lungul marginii grădinii, ci și când stabiliți distanța de plantare într-un pat peren.