Suc de mure - Cum se face suc de mure

Ce mure sunt potrivite pentru suc?

Nu numai soiurile speciale de mure care cresc în grădina dvs. sunt potrivite pentru suc: Mure mult mai mici, dar adesea deosebit de aromate, care cresc în păduri, de-a lungul marginilor drumurilor și al terasamentelor căii ferate, sunt și ele minunate distribuitoare de sucuri.

În orice caz, murele trebuie să fie complet coapte, dar fără pete maronii sau mucegăite. Când spălați murele, verificați dacă nu au defecte și aruncați fructele de pădure necorespunzătoare pentru stoarcerea lor.

citește și

  • Timpul de coacere a murelor din grădină
  • Suc de cireșe proaspete de casă: cireșe de suc
  • Locația ideală pentru murele din grădină

Cinci moduri de suc de mure

  • Suc de mure de la storcătorul (centrifugal): În această metodă, murele sunt zdrobite și filate în dispozitiv, care separă sucul de componentele solide ale fructelor. O metodă rapidă și eficientă cu un dispozitiv în mare parte scump.
  • Suc de mure din storcător: În timpul procesului de presare, fructele sunt măcinate din ce în ce mai fin în storcătorul electric, ceea ce determină ieșirea sucului. O metodă deosebit de blândă, care necesită puțin mai mult timp.
  • Suc de mure din presa de fructe de pădure: o presă de fructe de pădure este similară cu o mașină de tocat carne. Murele sunt umplute într-o pâlnie (4,63 € la Amazon *) și presate cu mâna. De asemenea, foarte blând; necesită muncă manuală.
  • Suc de mure de la extractorul de abur: Extractorul de abur umplut cu mure și puțină apă este așezat pe aragaz. Aburul rezultat face ca sucul să scape din fructe de pădure și să curgă printr-un furtun în sticlele furnizate. O metodă simplă cu avantajul că sucul încălzit de abur poate fi păstrat în sticle sterile fără alte etape de lucru.
  • Suc de mure din cratiță: Mure fierte cu puțină apă pot fi strecurate printr-o sită sau, mai bine, o cârpă. O variantă care necesită mai multă forță de muncă, dar nu necesită achiziționarea unui dispozitiv special.

Păstrați sucul proaspăt de mure

Dacă nu doriți să savurați imediat sucul proaspăt de mure, îl puteți face mai durabil încălzindu-l. Puteți alege între metoda simplă de umplere la cald și fierberea corectă.

La umplerea fierbinte, sucul de mure încălzit la 80 ° C este umplut în sticle sterile și acestea sunt imediat închise. Acest suc nu este la fel de fiabil timp de câteva luni ca sucul de mure fiert.

Pentru fierbere, puneți sucul finit în sticle închise în vasul de picurare al cuptorului, umplut cu apă. Încălziți-l la 175 ° C și opriți din nou cuptorul imediat ce bule încep să apară în pahare. Sticlele rămân în cuptorul închis timp de 30 de minute. Puteți păstra în siguranță sucul de mure conservat în acest mod timp de cel puțin un an.