Sera - Acesta este modul în care puteți oferi cu ușurință umbră

La fel de importantă ca și ventilația adecvată a unei sere pentru creștere este necesitatea plantelor de a se putea bucura de o existență umbrită în căldură extremă sau radiații solare prea intense. Când vine vorba de nuanțe, care, apropo, au o influență care nu trebuie subestimată asupra climatului general din casă, distingem două tipuri diferite de construcție :

  • Umbrire interioară (este puțin mai complex să se instaleze ulterior decât imediat când se înființează sera)
  • Umbrire externă (deosebit de eficientă deoarece, pe lângă protecția solară, temperaturile interne sunt, de asemenea, mai bine reduse);

citește și

  • Seră care umbră calea naturală
  • Se dorește: o seră, ce să ai grijă, ce este important?
  • Statica și siguranța - importante și în seră

Ați prefera protecția solară în interior sau în exterior?

În orice caz, umbrirea externă este mai eficientă, deoarece nu numai că împiedică pătrunderea razelor solare în seră, ci și blochează energia termică. În schimb, umbrirea interioară lasă căldura de vară să treacă către materialul de umbrire, ceea ce la rândul său reduce efectul general de răcire. Cu toate acestea, această metodă are avantajul său, mai ales iarna, deoarece funcționează pe principiul protecției energetice, absoarbe radiația de căldură a plantelor și o păstrează astfel în interiorul casei.

Umbră sera - o chestiune de material

Și nu numai că, costurile pot diferi considerabil și atunci când protecția solară trebuie atașată la seră. Una dintre opțiunile ieftine pentru umbrirea serelor este vopsirea suprafețelor solide transparente. Un amestec de cretă de merlan și apă o face uneori. Dezavantajele clare ale culorii mai ales exterioare:

  • Protecția solară nu poate fi reglementată.
  • Vopseaua are o rezistență slabă la intemperii și este spălată de ploaie destul de repede.

În ceea ce privește optica, vopseaua, care de obicei se detașează curând și apoi pare necurată, nu este cu adevărat pentru toată lumea.

Umbrirea externă a serii cu folie

Simplu și adesea practicat: țesătura de umbrire este pur și simplu plasată peste anumite zone ale ferestrei serii atunci când este necesar, îndepărtată din nou în zilele mai puțin însorite și depozitată înfășurată. Așa-numitele folii cu plasă din polietilenă sunt disponibile în multe lățimi la metru de la rolă și pot fi fixate cu ușurință în sol cu ​​ancore la sol . În ceea ce privește materialul, acest tip de umbrire cu efect de seră poate fi utilizat timp de câțiva ani. Cu toate acestea, cu această protecție solară, luminatoarele existente nu mai pot fi deschise atât de ușor.

sfaturi

Cele mai bune opțiuni de reglare sunt oferite de umbrirea cu efect de seră cu stuf sau covoare din plastic, care, montate pe un cadru și conectate la fața ferestrei, pot fi rulate în sus și în jos manual sau automat, în funcție de cerințe și de intensitatea soarelui.