Smochin - aceasta este locația pe care o preferă

Condițiile perfecte în grădină

Pentru a crește viguros, smochinele au nevoie de:

  • multă lumină solară
  • Căldură suficientă, mai ales toamna
  • un sol permeabil, bogat în nutrienți

citește și

  • Plantează smochinul în grădină
  • Udarea smochinului necesită un instinct sigur
  • Smochinul: lemn de dimensiuni medii, cu o creștere fascinantă

În regiunile mai blânde din Germania, este potrivit un loc adăpostit în grădină, unde smochinul cu coroana sa largă și trunchiul noduros se dezvoltă într-un lemn atractiv. În zonele mai aspre puteți planta smochini cărora li s-a permis să crească în cadă timp de doi-trei ani direct pe peretele casei. Deoarece smochinul tolerează bine tăierile, le puteți folosi ca fruct decorativ în spalier. Un smochin, pe care îl cultivați într-o curte interioară caldă și inundată de lumină, emană o atmosferă sudică în oraș.

O smochină ca plantă container

Smochinele pot fi cultivate bine în cadă. În lunile de vară vă veți simți foarte confortabil pe un balcon sau terasă însorită. În regiunile blânde puteți ierni plantele în ghivece cu o protecție de iarnă într-un colț protejat al terasei și nu trebuie să aduceți plantele în casă.

Cartierele de iarnă potrivite

În zonele aspre, este recomandabil să aveți grijă de smochine într-o cameră fără îngheț în timpul lunilor de iarnă. Deoarece smochinul își varsă frunzele toamna, cu greu are nevoie de lumină și poate fi, de asemenea, iernat în garajul întunecat sau la subsol.

De îndată ce înghețurile nocturne nu mai sunt de așteptat, smochinul se poate deplasa în aer liber. Vă rugăm să nu expuneți planta la soare imediat. Fără a se obișnui cu lumina UV, frunzele smochinului reacționează în mod similar cu pielea umană cu arsuri solare, care pot slăbi lemnul.

SKb