Fertilizarea gardului viu - când și cu ce este fertilizarea?

Ai nevoie să fertilizezi un gard viu?

Privet crește foarte bine pe un sol bine drenat, ușor bogat în humus, chiar și fără îngrășământ. O fertilizare ușoară poate fi utilă numai pentru gardurile vii mai tinere, unde rădăcinile nu sunt încă bine dezvoltate.

citește și

  • Fertilizare privet - ceea ce trebuie să luați în considerare
  • Distanța corectă de plantare pentru liget în gard viu
  • Fertilizarea ligrului cu bob albastru - când și cum?

Desigur, creșterea tufișurilor poate fi stimulată de fertilizarea suplimentară. Nu ar trebui să exagerați, deoarece gardul privet nu poate tolera supra-fertilizarea.

Îngrășământul potrivit pentru gard viu

  • Compost copt
  • Bărci de corn
  • Husa de mulci
  • Îngrășământ de conifere
  • Cereale albastre sau verzi

Chiar dacă lustrul nu este o coniferă, arbustul este bine îngrijit de îngrășămintele de conifere. Se administrează de obicei o dată pe an ca îngrășământ cu eliberare lentă.

Când este fecundată gardul privet?

Dați îngrășăminte pe termen lung primăvara, chiar înainte ca germenii de lustru.

Cu îngrășămintele pe termen scurt, cum ar fi bobul albastru sau bobul verde, trebuie să fertilizați de două ori, exact conform planului. Fertilizarea are succes numai dacă substanțele nutritive ajung la rădăcini în timp util. Prin urmare, ar trebui să dați îngrășăminte pe termen scurt cu aproximativ 14 zile înainte de noua creștere, adică la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii august.

Rasurile de compost și corn (6,39 € la Amazon *) sunt împrăștiate în primăvară și lucrate cu atenție în sol cu ​​o greblă.

Capacul de mulci protejează și fertilizează în același timp

Puteți face fără fertilizarea completă dacă întindeți o pătură de mulci formată din tăieturi de iarbă, frunze, tăieturi, paie și alte deșeuri de grădină sub gard viu.

Materialul de mulci se descompune și substanțele nutritive sunt eliberate continuu în sol prin ploaie sau udare.

În același timp, învelișul de mulci protejează solul de uscare și menține buruienile sub gard viu departe.

Pregătiți solul înainte de a planta gardul viu

În solurile epuizate, ar trebui să îmbunătățiți aportul de nutrienți al substratului în timpul plantării. Amestecați solul de ghiveci cu compost mat și așchii de corn. Apoi, bucșele sunt furnizate în mod adecvat în primii ani.

sfaturi

Dacă lustrul nu crește, de obicei nu este din cauza alimentelor disponibile. Adesea rădăcinile arbustului nu au fost udate în mod adecvat înainte de plantare. Umbrele nu sunt de asemenea bune pentru privet.