Cactusul de Crăciun și de Paște - în ce se deosebesc?

Este perioada de înflorire un diferențiator sigur?

O caracteristică distinctivă a acestor cactuși este perioada de înflorire, dar este destul de nesigură. În principiu, cactusul de Crăciun înflorește iarna, în preajma Crăciunului, iar cactusul de Paște primăvara, în jurul Paștelui, așa cum sugerează numele. Cu toate acestea, unele plante înfloresc în „moment nepotrivit” sau chiar de două ori pe an.

citește și

  • Cactusul de Paște este otrăvitor?
  • Care este locația ideală pentru cactusul de Paște?
  • De ce nu înflorește cactusul meu de Paște?

În plus, puteți influența cu siguranță timpul de înflorire, și anume prin temperatură și lumină. Cactusul tău de Paște nu va înflori fără hibernare. Are nevoie de cel puțin patru săptămâni, cu puțină lumină și o temperatură de aproximativ 12 ° C până la 15 ° C. Dacă modificați timpul sau durata acestei hibernări, veți influența și timpul de înflorire.

Cum disting în siguranță cactusul de Paște de cactusul de Crăciun?

Criteriile sigure de diferențiere sunt forma florii și forma frunzelor sau membrelor. Florile cactusului de Paște au formă de stea, în timp ce cele ale cactusului de Crăciun sunt alungite, cu petale în mai multe „niveluri”. Aceste flori pot avea o lungime de până la șapte centimetri, în funcție de specie. De altfel, cactusul de Paște nu tolerează o schimbare de locație în perioada de înflorire. Mai bine să așteptați până când se termină înflorirea.

Membrele cactusului (le puteți numi și frunze) ale celor două plante au o formă diferită. În timp ce frunzele cactusului de Crăciun sunt zimțate, cactusul de Paște are membre netede rotunjite până la ovale, care pot fi puțin ondulate, dar nu sunt niciodată zimțate.

Dacă frunzele au o culoare ușor roșiatică, planta dvs. are probabil prea mult soare. Așezați-vă cactusul de Paște într-un loc ușor umbros, altfel poate pierde curând frunzele.

Caracteristici distinctive ale cactușilor membrelor:

  • Forma membrelor cactusului: netedă sau ondulată sau zimțată
  • Perioada regulată de înflorire: iarna sau primăvara (poate fi influențată)
  • Forma florii: în formă de stea sau în „niveluri”

sfaturi

Indiferent dacă numiți un cactus de Crăciun sau de Paște, ambele specii sunt foarte decorative și înfloresc și sunt, de asemenea, ușor de întreținut.