Acarienii păianjen pe trandafiri - Ce poți face despre ei?

Cum recunoști efectiv acarienii?

Nu veți vedea micii acarieni păianjeni sărind în jurul valorii de trandafiri, întâmplător; în schimb, infestarea este arătată de pânzele de păianjen albe fine, nu diferite de pe partea inferioară a frunzelor, între frunze și lăstari și, uneori, pe florile în sine. Frunzele sunt primele. ușor alb-cenușiu pătat, se decolorează și se usucă repede și apoi sunt aruncate. Ouăle mici, gălbui până la portocaliu pot fi adesea văzute pe partea inferioară a frunzelor.

citește și

  • Pentru trandafiri sănătoși și mai multă abundență de flori - tăierea trandafirilor estompați
  • Altoirea trandafirilor - instrucțiuni pentru altoirea trandafirilor
  • De ce trandafirii capătă frunze brune?

Preveniți eficient infestarea cu acarieni

Acarienii păianjen adoră căldura, motiv pentru care preferă să se așeze pe plante care se află în locuri foarte însorite, uscate și mai puțin aerisite. În plus, trandafirii deja slăbiți sunt din ce în ce mai atacați, deoarece aceștia - spre deosebire de plantele sănătoase - nu mai au un sistem puternic de apărare. O locație aerisită care nu este neapărat în soarele aprins este ideală pentru trandafiri - acarienii nu vor apărea aici în curând. De exemplu, dacă trandafirul tău în ghiveci este direct în fața unui perete (posibil în fața unuia alb), îndepărtează-l și oferă o briză răcoritoare. Puteți întări trandafirii bolnavi cu o cură obișnuită de ceai de coadă de cal, berea dezinfectează și solul și plantele și nu numai că păstrează arahnidele enervante,dar și alte paraziți și diferiți agenți patogeni fungici.

Lupta cu acarieni cu succes

Un remediu ușor de produs și a cărui eficacitate este de fapt bine cunoscută pentru făinarea de multe ori ajută împotriva acarienilor: laptele integral diluat 1:10 cu apă. Umpleți acest amestec într-un atomizor și pulverizați acarienii cu el pe larg timp de câteva zile la rând. Cel mai bine este să vindecați dimineața devreme, când fiarele sunt încă lente și lente. Dacă doriți să utilizați mijloace mai puternice, se recomandă diferite preparate disponibile în comerț pe bază de ulei de rapiță. Utilizați substanțe chimice cât mai puțin posibil, deoarece nu numai că ucid dăunătorii neplăcuti, ci și tot felul de insecte utile.

sfaturi

Dacă trandafirul tău se află în oală, pune-l din când în când la duș și dă-i un duș viguros - atunci arahnidele și alți dăunători nu au nicio șansă de colonizare. Cu toate acestea, asigurați-vă că planta se usucă rapid, astfel încât să nu se așeze ciuperci pe ea.