Orhideele fermierilor - perene sau anuale?

Orhideele fermiere nu pot fi cultivate de câțiva ani

Orhideele fermiere pot tolera înghețul până la minus șapte grade, cel puțin pentru o anumită perioadă de timp. Planta, care provine din munții chilieni, nu este rezistentă și nu va supraviețui unei ierni aspre în aer liber.

citește și

  • Orhideea fermieră poate tolera înghețul, dar nu este rezistentă
  • Extindeți timpul de înflorire al orhideei fermierului
  • Atenție: orhideea fermierului este otrăvitoare!

Desigur, puteți încerca să iernati orhideea unui fermier în interior pentru a o crește timp de câțiva ani. Cu toate acestea, nu merită efortul. Orhideele din fermă supraviețuiesc iarna în interior în condiții favorabile, dar nu mai înfloresc în anul următor.

Trebuie să semeni planta frumoasă ornamentală cu florile sale multicolore în fiecare an.

Semănați floarea despicată în fiecare an

Orhideea fermierului înflorește foarte devreme în an, dacă o semănați în toamna anului precedent:

  • Umpleți tava pentru semințe cu sol de ghiveci
  • Semănați semințele subțire
  • acoperiți ușor cu substrat
  • Configurați luminos și cald la 22 până la 25 de grade
  • intepatura dupa aparitie
  • Plantați în aer liber sau în ghivece din martie

Căutați o locație bună

Pentru ca floarea despicată să-și dezvolte numeroasele flori frumoase, are nevoie de puțină îngrijire, dar de o locație favorabilă. Ar trebui să fie însorit până la parțial umbrit. Sunteți binevenit să le puneți sub copaci sau tufișuri, unde alte plante cu flori își dezvoltă rareori înflorirea.

Îndepărtarea apei trebuie evitată cu orice preț, deoarece planta altfel foarte robustă moare. Amestecați solul din patul de flori cu nisip și puneți drenajul în jardiniere.

Trebuie să udați în aer liber numai dacă a fost foarte uscat de mult timp. În cada sau flori (13,19 € la Amazon *) vă asigurați că substratul nu se usucă niciodată complet. Fertilizați orhideea fermierului în aer liber cu puțin compost copt și într-o jardinieră la fiecare două săptămâni cu puțin îngrășământ lichid.

sfaturi

Orhideea fermierului nu este rezistentă, dar poate rezista la temperaturi de până la minus șapte grade pentru o vreme. Prin urmare, este permis să ieșiți în aer liber încă din martie. Ar trebui să protejați plantele din cadă numai de îngheț.