Recoltarea sfeclei - cele mai bune sfaturi și trucuri

O perioadă lungă de timp

Dacă sfecla a fost cultivată la începutul lunii martie, recolta poate începe în mai cu puțin noroc. Cu toate acestea, acest lucru depinde și de varietate. În luna mai rădăcinile sunt încă mici și fragede. Abia începând cu luna iulie tuberculii sunt mai mari și recolta mai productivă.

citește și

  • Sezonul sfeclei: când este timpul?
  • Sfeclă roșie: gătește-o și apoi pune-o în congelator!
  • În lumea diversității colorate: soiuri de sfeclă roșie

La recoltare trebuie remarcat faptul că tuberculii au un diametru cuprins între 2,5 și 7,5 cm. Acesta este de obicei cazul din iulie. Momentul ideal al zilei pentru recoltarea sfeclei este după-amiaza sau seara.

Sezonul principal pentru recoltare începe în octombrie. Toamna este important să vă asigurați că sfecla roșie nu este expusă înghețului sever. Poate rezista la temperaturi de până la -3 ° C.

Cei mai importanți pași la recoltarea sfeclei roșii

Nu doar momentul este cel care decide dacă recolta de sfeclă roșie are sau nu succes. Când se recoltează, există câteva puncte de luat în considerare:

  • Trageți sau dezgropați rădăcinile de la sol
  • Nu separați complet tulpinile (dacă au între 2 și 3 cm lungime, pot fi depozitate mai mult)
  • răsuciți frunzele și nu le tăiați (altfel tuberculul va „sângera până la moarte”)

Pentru a face recolta mai ușoară, așa-numita furcă de săpat poate fi folosită ca ajutor. Acest lucru ridică cu atenție tuberculul în pământ și îl presează la suprafață. Capul este apucat cu mâinile și tuberculul este în cele din urmă scos.

Tuberculii pot fi depozitați la frigider timp de câteva luni după recoltare. De exemplu, pot fi depozitate în frigider sau în nisip umed într-o cutie din subsol. Calitatea tuberculilor după depozitare diferă în funcție de soi.

Sfaturi și trucuri

Frunzele sfeclei pot fi, de asemenea, recoltate. Acest lucru trebuie făcut devreme când sunt încă fragede, mici (nu mai mari de 10 cm) și cu conținut scăzut de acid oxalic. Dar fii atent: Pentru ca tuberculul să crească în continuare, nu toate frunzele trebuie tăiate.