Crinul African - Când ar trebui să tăiați florile? (Agapanthus)

Motive pentru îndepărtarea florilor ofilite

Inflorescențele ofilite deranjează unii ventilatori de grădinărit nu numai vizual cu impresia generală a unui crin ornamental cu frunzele sale verzi proaspete. Pentru ca semințele să se coacă pe inflorescențele ofilite, planta are nevoie și de energie, de care apoi îi lipsește în altă parte. Dacă tăiați regulat inflorescențele decolorate ca măsură de întreținere, crinul dvs. african va produce mai multe flori și o creștere mai puternică în general.

citește și

  • Hibernează crinul african: tăiați sau nu frunzele?
  • Îngrijirea crinului african: A tăia sau nu?
  • Propagați crinul african corect

Lasă să se coacă semințele crinului african

Crinul african Agapanthus se propagă de obicei prin divizarea rădăcinii datorită creșterii puternice a rădăcinilor. Dar puteți lăsa, de asemenea, inflorescențele să se coacă după perioada de înflorire și astfel să permiteți plantei să semene singure semințele.

Sfaturi și trucuri

Dacă doriți să recoltați semințele de crin african și să le semănați la un moment dat, ar trebui să așteptați să se coacă semințele în septembrie pentru recoltarea semințelor. Apoi îndepărtați inflorescențele ofilite și frunzele în același timp, astfel încât plantele să-și poată reîncărca bateriile înainte de iernare.