Construiește-ți singur un perete cu cascadă - idei, sfaturi și trucuri

Diferite posibilități ale unei cascade de perete

Cu un astfel de perete, apa curge fie direct pe suprafață, fie chiar în fața acestuia, prin care există multe variante diferite, atât pentru interior, cât și pentru exterior. Apa rece nu trebuie să se prăbușească, dar poate curge foarte lent și uniform - puterea căderii este controlată în cele din urmă de pompa submersibilă și de cantitatea de apă disponibilă. Un bazin de colectare sub perete are sens, până la urmă, pompa este instalată aici, care pompează constant apa în sus. Peretele, la rândul său, poate consta din materiale foarte diferite:

  • Oțel inoxidabil: în special oțelul inoxidabil zincat oferă o bună protecție împotriva coroziunii și arată elegant
  • Zid de piatră: mortar sau perete stivuit uscat din piatră naturală sau artificială
  • Beton: un perete simplu din beton se potrivește minunat într-un ansamblu de grădină de inspirație modernistă
  • Peretele gabionului: variație simplă, dar totuși eficientă a unui zid de piatră

citește și

  • Construiește-ți singur un râu cu o cascadă - o scurtă introducere a opțiunilor simple
  • Construiește-ți singur o fântână cu o cascadă - așa funcționează
  • Construiește-ți singur o cascadă din oțel inoxidabil - ar trebui să fii atent la acest lucru

Dacă doriți efecte speciale de iluminare - de exemplu pentru a pune cascada în lumina potrivită la petrecerea de seară la grătar - luminile LED impermeabile în tonuri albe sau colorate fac o treabă bună.

Cum se construiește o cascadă simplă de gabion - un ghid

Un zid de cascadă de gabion este relativ simplu de construit. Pentru aceasta aveți nevoie de un bazin de apă, la marginea căruia puteți seta coșurile de gabioane în lățimea și înălțimea dorite, conectați-le între ele și umpleți-le cu pietre sau pietriș de diferite dimensiuni. Bucățile ar trebui să fie suficient de mari pentru a rămâne în coș și să nu cadă pur și simplu prin golurile din sârmă. Deasupra coșului de gabioane puteți atașa un canal sau o țeavă, care a fost forată la intervale regulate. Aici așezați furtunul conectat la pompă, astfel încât apa să curgă prin găuri. Desigur, aici sunt concepute și alte soluții.

sfaturi

Dacă umpleți pământ între pietrele de la marginile gabionului, îl puteți folosi pentru plantare și înverziți peretele cascadei.