Kiwi Mugs - Caracteristici și fertilizare

Mugurii sunt, de asemenea, cunoscuți ca ochi în pomicultură. Se face o distincție în funcție de locație și conținut

  • Muguri laterali sau terminali,
  • Muguri de frunze sau flori.

citește și

  • Când înflorește palma de cânepă? Fapte interesante despre înflorire
  • De ce kiwi-urile tale nu dau roade
  • Floarea carpenului

Mugurii florali ai kiwi se formează pe lemnul anului precedent. Cu unele specii de kiwi, puteți afla deja din numărul de muguri dacă sunt flori masculine sau feminine. Plantele masculine din Actinidia arguta produc de obicei mai mult de șase muguri de flori pe lăstari de fructe, în timp ce plantele femele au de obicei doar jumătate din mai mulți muguri. Plantele masculine ale Actinidia kolomikta pot fi recunoscute și prin vârfurile lor de frunze albe sau roz.

Flori masculine și feminine

Dacă planta de kiwi pe care ați cumpărat-o ca femelă înflorește, dar nu fructifică, atunci este probabil un kiwi de sex masculin. Florile kiwilor masculi și feminini sunt ușor de distins. În timp ce floarea masculină are numai stamine galbene în centru, floarea feminină conține și stilul alb în mijloc, în jurul căruia sunt aranjate staminele galbene.

fertilizare

Kiwi sunt plante dioice. Doar plantele femele pot da roade. Cu toate acestea, fructele se pot dezvolta din florile lor numai dacă o plantă masculină, care este necesară fertilizării, crește și ea lângă ele. O plantă masculină este suficientă pentru a fertiliza șase până la nouă arbuști femele.

Există multe soiuri cu flori hermafrodite disponibile pe piață, de ex. B. Jenny sau Issai, pe care organele masculine și feminine se unesc într-o singură floare. Acestea sunt autofertile și nu depind de plantele polenizatoare. Cu toate acestea, este recomandabil să plantați un polenizator în imediata apropiere pentru randamente mai bune, chiar și cu soiurile auto-fertilizante.

Sfaturi și trucuri

Plantele de kiwi disponibile comercial sunt altoite și înfloresc încă 3-4 ani.