Propagarea unui cireș - așa se face

Tipuri de documente

Pentru a vă înmulți, mai întâi aveți nevoie de așa-numita bază. Numai acest lucru este responsabil pentru dimensiunea cireșului complet crescut. Atunci când cumpărați un cireș, ar trebui să acordați atenție dacă baza indicată pe etichetă este slabă, medie sau puternică.

citește și

  • Cum se altoiesc cireși
  • Cum se propagă rodii?
  • Cireșii îmbogățesc grădinile domestice

Răsadurile cu creștere puternică sunt folosite ca baze pentru tulpini înalte. Acestea dezvoltă un sistem puternic de rădăcini, arată o creștere sănătoasă și asigură că arborele are o durată lungă de viață. Semifuncționalitățile sunt rafinate pe baze de tip mijlociu sau de răsad, astfel încât înălțimea trunchiului de aproximativ 120 cm să fie menținută. Tufișurile de arbori și arborii cu coloane au o bază slabă, produc randamente rapide, dar nu trăiesc atât de mult cât jumătate sau trunchiuri standard.

Metode de finisare

Ca a doua componentă pentru propagare, este necesar un lăstari anual sau un ochi sau mugur din soiul nobil. Aceasta este preluată din cireșul, ale cărui proprietăți în ceea ce privește gustul și mărimea fructului, productivitatea, rezistența la bolile fungice, sensibilitatea la îngheț etc.

Conexiunea dintre cei doi „parteneri” are loc prin intermediul

  • Inocula,
  • Conectați sau
  • Copulează.

Pentru inoculare, un mugur bine dezvoltat din soiul nobil este așezat pe bază, în care a fost tăiată în prealabil o scoarță corespunzătoare. Ochiul prețios este introdus în spatele scoarței deschise și conectat ferm cu bast. După ce a crescut, îndepărtați bastonul și mai târziu tăiați lăstarul de deasupra ochiului.

Pentru altoire și copulare, se utilizează viță de vie cu diferite rezistențe. Acestea sunt obținute din lăstarii anuali sănătoși care sunt conectați la portaltoi în aprilie / mai. Baza și orezul nobil de aceeași grosime sunt conectate direct la intersecțiile plasate una peste alta (tăiate în diagonală). Dacă substratul este mai puternic decât orezul nobil, îl puneți în incizia scoarței.

Sfaturi și trucuri

Pentru majoritatea grădinarilor hobby, auto-finisarea nu este probabil o opțiune. Cu toate acestea, toată lumea poate crea un copac foarte individual. Puteți găsi pepiniere de copaci pe Internet specializate în procesarea comenzilor (a se vedea, de exemplu, manufactum.de).