Tăierea ulmului auriu - așa reușește tăierea perfectă

timp

Ar trebui să tăiați ulmul auriu iarna între noiembrie și martie. În zilele calde, parfumurile ies din interfețele deschise, care atrag dăunătorii. Ulmul auriu își revine după tăierea primăverii. Prin urmare, se recomandă planificarea tăierii cât mai târziu posibil. Nu folosiți foarfece până în martie, lăstarii noi se vor forma rapid și vor face ulmul auriu să pară din nou frumos.

citește și

  • Ulmii aurii sunt otrăvitori?
  • Tratați corect frunzele maronii pe ulmul auriu
  • Când trebuie să vă tăiați gardul viu de fag?

Rețineți faza de creștere

Dacă tocmai v-ați plantat ulmul de aur în pământ, nu trebuie să tăiați copacul. Reducerea acum ar putea împiedica creșterea. Acordați arborelui de foioase trei ani pentru a se adapta la noul mediu.

Tăiere radicală sau în formă?

Ulmii de aur cresc doar încet, motiv pentru care nu este necesară tăierea. Cu toate acestea, există două motive în favoarea procedurii:

  • Subțierea coroanei pentru o creștere mai bună
  • tăiere radicală pentru a împiedica creșterea și a menține forma

Sfaturi privind tăierea radicală

O tăiere puternică, modelantă, trebuie făcută înainte ca ulmul auriu să fie alungat pentru a nu perturba creșterea acestuia. Puteți ține cu încredere arborele de foioase la o lungime de trei metri.

Așa te descurci

Când vă subțiați, eliminați numai ramurile și crenguțele nedorite de pe coroană.

  • alegeți o zi acoperită, fără îngheț pentru tăiere
  • îndepărtați orice ramuri care sunt prea apropiate
  • Pentru a face acest lucru, tăiați mai întâi ramurile care cresc în coroană și apoi lucrați la ieșire

Eliminați alergătorii

Uneori ulmul auriu formează alunecări care formează lăstari pe suprafața pământului. Dacă doriți să evitați propagarea, ar trebui să o întrerupeți cât mai curând posibil. În plus, este logic să dezgropați întregii alergători de rădăcină, astfel încât să nu trebuie să eliminați în mod constant lăstari noi.

Îndepărtați frunzele moarte

Verificați-vă regulat ulmul auriu pentru frunze și ramuri uscate. Pentru a preveni micșorarea copacului, acestea trebuie tăiate.