Stejar - la această vârstă poate ajunge

Așa cresc în medie stejarii bătrâni

  • Stejar pedunculat - 800 de ani
  • Stejar sesiliu - 700 de ani
  • Circumferința portbagajului până la 9 metri
  • Înălțime de până la 40 de metri

Vârsta depinde de tip și locație

Vârsta unui stejar depinde atât de locație, cât și de tipul de stejar. Un stejar pedunculat sănătos are 800 de ani, se spune că cel mai vechi stejar din lume are aproximativ 1.500 de ani. Această bătrânețe este destul de credibilă, deoarece unii dintre stejarii care sunt încă în viață astăzi au fost deja menționați în documente antice.

citește și

  • Cât de mari ajung stejarii?
  • Așa crește un stejar
  • Boli care ne amenință stejarii

Stejarul sesiliu, a doua specie de stejar cea mai răspândită în Germania, nu îmbătrânește la aproximativ 700 de ani.

Stejarii sunt copaci cu creștere lentă care nu încep să înflorească până la vârsta de 60 de ani. Abia atunci se dezvoltă primele ghinde.

Determinați vârsta unui stejar

Vârsta aproximativă a unui stejar poate fi determinată cu un truc. Pentru aceasta, circumferința arborelui este măsurată la o înălțime de 1,50 metri. Înmulțiți circumferința în centimetri cu 0,8. Rezultatul arată vârsta presupusă a stejarului.

Locația joacă, de asemenea, un rol în determinare. În locațiile mai puțin favorabile, trunchiurile rămân mai subțiri decât în ​​locațiile bune.

Vârsta poate fi determinată exact utilizând metoda radiocarbonului.

Sfaturi și trucuri

Așa-numiții stejari de o mie de ani pot fi găsiți încă în multe locuri din Germania. Ei impresionează prin dimensiunea și circumferința trunchiului. Acești copaci supraviețuiesc adesea chiar dacă au fost loviți de fulgere sau părți ale coroanei au fost doborâte de o furtună.