Tăierea unui nuc - aprobare, procedură și multe altele

Tăierea nucilor - este permis?

Nu există un răspuns general la acest lucru. Statutele de protecție a copacilor sunt foarte diferite de la o regiune la alta, uneori sunt chiar tratate diferit de la o municipalitate la alta. În orice caz, este adesea interzisă căderea unei nuci fără permis.

citește și

 • Rafinarea nucului - pas cu pas
 • Tragerea nucului - instrucțiuni pas cu pas
 • Ce locație este optimă pentru nuc?

Adesea există specificații privind circumferința trunchiului, grosimea ramurilor și vârsta copacului.

Exemplu: În funcție de municipiu, nu aveți nevoie de permis pentru un copac cu circumferința trunchiului de cel mult 60 până la 100 de centimetri (abateri posibile!).

Vă recomandăm să obțineți informații de la biroul responsabil din localitatea dvs. într-un stadiu incipient - și, dacă este necesar, să obțineți aprobarea. Dacă acest lucru este necesar, este crucial să aveți un motiv valid pentru doborâre (pericol pentru dvs. și / sau terți, deces / boală a copacului etc.).

Cum a căzut un nuc

Dacă doriți, trebuie și aveți voie să cădeți un nuc, cel mai bine este să urmați instrucțiunile noastre.

Observație preliminară: Dacă este posibil, utilizați o platformă de ridicare (este disponibilă și pentru închiriere). Adesea, însă, nu funcționează din cauza condițiilor locale (stand nesigur, spațiu insuficient etc.). Atunci nu puteți evita să vă îndepărtați nucul bucată cu bucată cu o scară înaltă și o tehnică bună de cățărare (securizată!).

Nu îndrăzniți să faceți această sarcină dificilă, este mai bine să angajați un specialist!

instructiuni de siguranta

 • O scară normală de grădină nu este suficientă; nucii sunt de obicei mult prea înalți pentru asta. Nu legați niciodată două scări! Ai nevoie de o scară înaltă și robustă.
 • Nu lucrați niciodată fără un dispozitiv de siguranță! Hamurile și frânghiile de bună calitate sunt esențiale. Este posibil să puteți împrumuta accesoriile de la un alpinist, pompier sau, mai bine, de la un alpinist profesionist. În niciun caz nu utilizați cabluri de magazin de hardware 0815 (clasa de încărcare ridicată se aplică doar stării de mers în gol, când ramurile cad, cu toate acestea, se adaugă accelerația gravitației și pârghia, ceea ce crește enorm greutatea).
 • Nu folosiți niciodată un ferăstrău cu două mâini în timp ce stați pe scară. Ai doar două mâini și una dintre ele este rezervată scării (pentru a te ține).
 • Practic, ar trebui să vă abțineți urgent de la utilizarea ferăstrăului cu lanț dacă nu aveți experiență cu acesta. Atunci mai bine folosești un ferăstrău de mână.
 • Rămâneți la tăietura de relief atunci când tăiați nucul. Nucul se rupe brusc și rupe bucăți de scoarță din trunchi. Ramura tăiată se poate bloca pe aceasta. În plus, există riscul ca lama ferăstrăului cu lanț să fie blocată dacă este ruptă.
 • Există clădiri sub ramurile de nuc? Apoi, ar trebui să-l asigurați din nou pe primul cu frânghii. Atașați și o frânghie de tragere. Așa se specifică direcția în care cade ramura.
 • Nu înfășurați niciodată siguranță, ținând sau trăgând frânghii în jurul mâinilor. Asigurați-vă că capetele corzii sunt întotdeauna libere și libere. Aceasta este singura modalitate de a evita încurcarea. În plus, nu trebuie să stați pe capetele libere ale frânghiei!

metodă

 1. Văzut de jos în sus.
 2. Lăsați buturugele la intervale regulate. Acestea împiedică scăderea bruscă a scării și ușurează urcarea.
 3. După tăierea tuturor ramurilor, este rândul trunchiului. Tăiați această bucată cu bucată. Dacă nu este prea lung, poate fi, de asemenea, posibil să îl tăiați complet. În acest caz, ar trebui să vedeți o crestătură cu o circumferință a copacului de 15 centimetri sau mai mult pentru a specifica direcția de cădere (crestătura nu poate depăși o treime din diametrul trunchiului). Unghiul recomandat între tăieturile orizontale și oblice este de aproximativ 45 de grade. Asigurați-vă că tăierea este la doi-trei centimetri deasupra fundului crestăturii de tăiere. Apoi continuați să tăiați până la balama (distanța dintre crestătura de tăiere și tăietura de tăiere) - aceasta ar trebui să fie o zecime din diametrul trunchiului.
 4. În mod ideal, efectuați căderea trunchiului cu o pană.

sfaturi

Luați un ajutor alături și atașați o coardă de trunchi pentru a forța direcția dorită de cădere la cădere.