Lavanda se usucă - Iată cum o puteți salva

Secetă din cauza apei prea puține

În latitudinile noastre este rar ca lavanda să se usuce din cauza secetei. Plantele de grădină nu sunt pe cale de dispariție vara, deoarece dezvoltă o rețea largă și profundă de rădăcini care este capabilă să obțină umezeala de care au nevoie de la sol chiar și în verile toride. Cu toate acestea, ar trebui să urmăriți cu atenție lavanda plantată în timpul perioadelor de uscare prelungite: dacă frunzele sunt atârnate, este timpul să vă aruncați din udă. Lavanda în ghivece, care de fapt trebuie udată în mod regulat - dar numai atunci când suprafața solului s-a uscat, este mult mai expusă riscului de uscare.

citește și

  • Salvarea orhideelor ​​cu succes - sfaturi pentru măsurile de prim ajutor
  • Hibernează lavanda
  • Lavanda devine maro - În mare parte se datorează îngrijirii necorespunzătoare

Lavanda se usucă mai ales iarna

Cu toate acestea, lavanda nu se usucă numai în vara fierbinte, așa cum s-ar presupune, ci în principal iarna. Combinația dintre soare și îngheț pune în pericol în special plantele, deoarece soarele permite evaporarea umezelii necesare înainte ca frunzele să o poată absorbi. Ar trebui să udați numai dacă solul nu este înghețat.

Secetă cauzată de apei

De cele mai multe ori nu suficient, lavanda se usucă din cauza prea multă apă. La prima vedere, acest lucru pare absurd - cum se poate usca o plantă chiar dacă este udată? Soluția la enigmă este următoarea: Prea multă apă și înghesuire cauzează putrezirea rădăcinilor, ceea ce înseamnă că rădăcinile nu mai pot absorbi apă sau nu au suficientă apă și o pot transmite în părțile supraterane ale plantei. Rezultatul este că lavanda se usucă chiar dacă rădăcinile s-au înecat literalmente. Plantele pot fi uneori salvate prin transplantare sau transplantare.

Verificați tulpinile

Dar de unde știi ce fel de secetă este? Acest lucru este relativ ușor de determinat, analizând cu atenție câteva tulpini și zgâriindu-le. Dacă lavanda s-a uscat din cauza apei prea puține, tulpinile vor fi, de asemenea, brune în interior. Dacă, pe de altă parte, există putrezirea rădăcinilor, tulpinile din interior sunt adesea încă verzi.

Sfaturi și trucuri

Deși lavanda are nevoie de puțină apă, tufișurile proaspăt plantate ar trebui să fie udate mai regulat și, mai ales, direct la rădăcini. Rădăcinile lor nu au reușit încă să se ancoreze suficient în pământ și, prin urmare, nu sunt capabile să absoarbă suficientă umiditate.

IJA