Iarbă în mod corespunzător - așa funcționează

Cartierele calde de iarnă nu sunt necesare pentru bietul elvețian

Chardul elvețian este rezistent și rezistă de obicei la temperaturi de două cifre minus. Prin urmare, nu este necesar să vă mutați în cartierele calde de iarnă. Chiar și ceașca poate fi lăsată afară atunci când este înfășurată la cald. Plantele de acelea din pat primesc o pătură caldă.

citește și

  • Date în creștere pentru bietul elvețian
  • Semănați bietul elvețian în aer liber
  • Recoltarea baltelor elvețiene din vară până în primăvară - așa funcționează

Ai nevoie de asta:

  • Mulci, (99,99 € la Amazon *) tunsuri de tufă sau corn
  • Iută, lână, saci vechi

Dacă este acoperită în mod corespunzător, ceata încolțește rapid primăvara

Dacă bietele au fost recoltate până la sfârșitul toamnei, orice frunze în picioare sunt tăiate cu o lățime de mână deasupra solului. Plantele primesc o pătură de tuns de tufă, mulci sau corn. (6,39 € la Amazon *) Acestea servesc drept protecție împotriva înghețului și umezelii prelungite.

De la sfârșitul lunii februarie / începutul lunii martie, acelea sunt acoperite din nou în funcție de îngheț. Rasurile de mulci și corn (6,39 euro la Amazon *) au furnizat solului nutrienți între timp. Acum răsare rapid și îl puteți recolta ca o legumă timpurie de grădină de la sfârșitul lunii martie până la începutul lunii mai.

Dacă ceașca începe să înflorească, devine necomestibilă. Acum îl puteți folosi pentru extragerea semințelor sau îl puteți subverti.

Protecție pentru găleți de brustă

Rădăcinile bietelor din găleată trebuie, de asemenea, protejate de îngheț prelungit. La fel ca în aer liber, planta este tăiată și acoperită cu bețe. În plus, acoperiți găleată cu iută, lână sau un sac.

Cine iernează mai bine - bietul elvețian sau bietul lung?

Frunza de brută este mai puțin sensibilă la îngheț decât cea cu tulpină lungă. Într-o locație protejată și acoperită cu grijă, mangoldul are, de asemenea, o mare șansă de iernare. Iernarea merită încercată, mai ales în locuri relativ lipsite de îngheț. Mai ales că tufișurile și mulciul cu greu provoacă costuri.

Sfaturi și trucuri

Vrei să recoltezi și bibene elvețiene și în timpul iernii? Acest lucru funcționează dacă plantele sunt acoperite cu lână încălzită.