Bindweed ca o buruiană - cum să lupți împotriva târâtorului

Specia autohtonă de bindweed

Bindweedul se dezvoltă în principal pe pajiști uscate și calde și în pământ, în timp ce bindweed preferă marginile de câmp umede, bogate în azot și gardurile vii lemnoase. Ambele specii adoră soarele plin, dar prosperă și la umbra parțială. Crescând foarte repede, își înfășoară drumul spre plantele învecinate și le pot inhiba masiv dezvoltarea.

citește și

  • Șase sfaturi despre cum să controlați cu succes buruienile din grădină
  • Cum poate fi combătută bindweed-ul?
  • Lupta cu iarba de pe canapea cu succes

Rădăcinile târâtorilor pot ajunge până la doi metri în pământ, ceea ce face controlul extrem de dificil. Se răspândesc peste rizomi și trag muguri la vârfurile rădăcinii, odată ce s-au așezat. Molii sunt de obicei responsabili de polenizarea florilor frumoase. Semințele sunt apoi răspândite de vânt.

Îndepărtați târâtoarele cu succes

Deoarece rădăcinile ajung atât de departe în pământ, plivirea nu este foarte promițătoare. Lăstarii fini ai târâtorilor se desprind imediat sub stres mecanic și devine extrem de dificil să se detașeze părțile plantei de alte plante. Acești supraviețuitori nu se pot descurca fără răbdare și perseverență.

Când luptați, faceți următoarele:

  • Separați lăstarii care ies din sol pe tot parcursul anului de grădinărit.
  • Folosiți-vă mâinile pentru a scoate cât mai multe plante din pământ posibil.

După aproximativ un an, substanțele nutritive stocate în rădăcini sunt utilizate până la o asemenea măsură încât târâtoarele se ofilesc.

Acoperirea troliilor cu carton robust sau lână de buruieni este, de asemenea, promițătoare. (28,90 € la Amazon *) Acoperiți suplimentar aceste materiale cu mulci de scoarță, astfel încât alimentarea cu oxigen să fie întreruptă în mare parte.

Din motive ecologice, ar trebui să vă abțineți de la lupta cu agenți chimici. Acest lucru se aplică și remediilor casnice precum sarea sau oțetul, deoarece aceste substanțe pot provoca daune semnificative plantelor învecinate.

sfaturi

Liantul de câmp și vânturile de garduri își au cu siguranță locul în ecologie. Ele sunt apreciate ca o sursă valoroasă de hrană de către fluturi, albine și gândaci. Întrucât, de obicei, prosperă doar într-o zonă foarte limitată, merită, prin urmare, să ne gândim să lăsăm în picioare fermecătoarele înfloritoare frumoase și să le curățăm doar o dată pe an.