Aronia este otrăvitoare? - Totul despre cianura de hidrogen și multe altele

Boabele de Aronia conțin doar puțină cianură de hidrogen

Acum câțiva ani, în presă a apărut un raport referitor la conținutul de acid cianhidric al boabelor de aronia. Se presupune că acest lucru este atât de bogat în fructe proaspete încât nu este recomandabil să consumați fructe de padure crude. Acest raport a fost rapid corectat de Universitatea din Potsdam și Institutul Max Rubner - ambii fiind implicați într-un proiect de cercetare de mai mulți ani pe tema aroniei. Drept urmare, 100 de grame de fructe de padure proaspete de aronia conțin doar 0,6 până la 1,2 miligrame de acid cianhidric - mult mai puțin decât alte tipuri de fructe și legume. Pentru comparație: aceeași cantitate de miez de caise dulci conține de două ori cantitatea de cianură de hidrogen. Ca urmare, cantități mici de fructe de padure consumate crude nu sunt otrăvitoare și, prin urmare, inofensive.

citește și

  • Salt la început pentru sistemul imunitar: sucul fructelor de aronia
  • Recoltați boabele de aronia numai când sunt coapte
  • Boabele de Aronia sunt minunate să se înghețe

Beneficiile pentru sănătate predomină

În schimb, chokeberry are un număr de beneficii pentru sănătate, deoarece conține o mulțime de vitamine, minerale, oligoelemente și antioxidanți. Aceste ingrediente valoroase pot fi desigur găsite în primul rând în fructe de padure proaspete, crude și sunt în mare parte distruse prin încălzire și alte forme de prelucrare. Dar nu tuturor le place să ciugulească fructele proaspete care gustă tarta proaspătă din tufiș.

Cum puteți procesa ușor fructele de aronia

Există o serie de modalități prin care puteți profita de beneficiile pentru sănătate ale boabelor. Aceasta include, de asemenea, prelucrarea ulterioară a boabelor, care este delicată cu vitamine și minerale, de exemplu prin intermediul

  • Uscat,
  • Îngheţa
  • sau suc.

Boabele de Aronia se armonizează deosebit de bine cu fructele dulci precum merele sau perele.

Sfaturi și trucuri

Începeți ziua cu un smoothie delicios și sănătos cu aronia: amestecați 1 banană, 1 măr, 1 pere, 1 morcov (toate curățate și tăiate în bucăți mici) cu 100 de grame de fructe de padure proaspete de aronia, purificați fructele și umpleți-le cu 200 de mililitri de suc de portocale și 200 de mililitri de apă. Poftă bună.