Tăierea tuja în formă - Cum să o faci corect (Arborele Vieții)

Tăiați tuja în formă

Thuja poate fi tăiat în aproape orice formă doriți. Ai nevoie doar de instrumente bune, de simțul proporției și de o anumită abilitate manuală. Formele deosebit de populare de tuja sunt:

  • Trunchi înalt
  • con
  • Glonţ
  • spirală

citește și

  • Tăierea tuja ca un copac - sfaturi și trucuri
  • Tăiați tuja ca tulpină înaltă
  • Plantarea tuja smaraldului - sfaturi și trucuri

Dacă aveți puțină experiență în ceea ce privește tăierea topiară, este mai bine ca un grădinar să facă tăierea de bază. Apoi, trebuie doar să recutați regulat mai târziu.

Puteți realiza șabloane adecvate din carton sau sârmă. Dar le puteți cumpăra și la centrul de grădină.

Când este tăiat arborele vieții în formă?

În timp ce trebuie să tăiați tuja în gard viu o dată sau de două ori pe an, în funcție de vârsta acesteia, topiarul ar trebui făcut mai des. S-a dovedit utilă efectuarea primei tăieturi în aprilie, a doua tăiere la sfârșitul lunii iunie și a treia tăiere la sfârșitul lunii august.

Tăiați arborvitae într-o zi înnorată, dar fără ploaie. Seva care scapă în timpul tăierii face acele maronii. Dacă umezeala pătrunde în interfețe, se pot cuibora spori fungici care declanșează temuta moarte a lăstarilor.

Folosiți unelte curate!

Folosiți numai instrumente ascuțite și curate. Dacă lăstarii se rup în timpul tăierii, acestea oferă o intrare pentru ciuperci. Puteți transmite boli și dăunători cu instrumente necurate.

Tăiați tuja ca tulpină înaltă

Thuja ca tulpină înaltă se găsește ocazional în grădini. Ar trebui spus că arborele vieții nu este arborele ideal pentru trunchiurile înalte. Arată foarte urât de jos dacă devine maro în interior.

Dacă totuși doriți să tăiați un trunchi înalt, pur și simplu scoateți ramurile inferioare direct din trunchi. Thuja nu mai răsare acolo.

Thuja în formă de con

Thuja ca con este o croială populară. Începeți de sus. Legați acolo o frânghie care ajunge la podea și cântăriți-o cu o bucată de lemn. Apoi, puteți rula frânghia în jurul fundului copacului și puteți tăia de-a lungul panglicii. Acest lucru va face forma conului frumoasă și uniformă.

Arborele vieții ca sferă

Pentru un copac sferic al vieții, aveți nevoie de un șablon din sârmă sau hârtie pe care îl glisați peste coroană.

Tăiați tuja în formă de spirală

Începe cu tăierea copacului vieții ca un con. Faceți un șablon din sârmă și așezați-l deasupra copacului vieții. Cât de mari ar trebui să fie distanțele dintre spirale este o chestiune de gust. Pentru a termina, creați un punct sau tăiați o minge mică.

sfaturi

Thuja este otrăvitor! Seva care scapă poate provoca iritații ale pielii la persoanele sensibile. Prin urmare, tăiați întotdeauna cu mănuși și îmbrăcăminte cu mâneci lungi.