Recoltarea lemnului - acesta este cel mai bun mod de a proceda

Găsiți lemn pentru recoltă

Ca plantă sălbatică, pădurea nu este comună în toate regiunile Europei Centrale. Cu toate acestea, este cel mai probabil să fie descoperit în locuri umbrite în păduri ușoare și nu prea uscate. Aici, datorită auto-însămânțării semințelor și propagării prin alergători de rădăcini, de obicei formează covoare extinse la locația sa, care ating o înălțime maximă de 30 de centimetri. Frunzele sale caracteristice, care sunt aranjate în jurul tulpinii într-o manieră în formă de lance, fac dificilă confundarea cu alte plante. Woodruff este deosebit de ușor de găsit din aprilie și mai, nu numai datorită parfumului său dulce, când începe perioada de glorie a woodruff. Florile au forma unor mici cruci albe și se spune că au servit drept model pentru apariția steagului elvețian.

citește și

  • Woodruff se propagă și se recoltează singur
  • Trageți lemnul în oală și recoltați
  • Woodruff când se recoltează și se prelucrează?

Cultivați-vă singuri

Dacă nu puteți găsi o pădure în pădurile din jurul vostru, o puteți planta singură relativ ușor. Puteți folosi o locație umbrită sub copaci sau tufișuri în grădină sau puteți crește lemnul într-un loc umbros direct în oală. Din moment ce este un germen de îngheț, timpul de însămânțare a lemnului este în jurul lunii septembrie până în decembrie. Cu toate acestea, o recoltă mai mare ar trebui obținută doar de la plantele tinere în al doilea an de creștere, deoarece tăierea din primul an inhibă plantele în dezvoltarea și creșterea lor.

Momentul perfect pentru recoltarea lemnului

În principiu, lemnul poate fi recoltat și conservat din primăvară până în toamnă. Cu toate acestea, există cu siguranță un motiv pentru care planta, care este folosită și pentru pumnul tipic mai, este tăiată în principal înainte de perioada de înflorire din primăvară. Odată cu înflorirea, valoarea cumarinei conținută în pădure crește brusc și, odată cu aceasta, riscul supradozajului, care ar putea duce la stare de rău, dureri de cap și, dacă este luat în mod regulat, chiar la afectarea ficatului. Prin urmare, este mai bine să alegeți momentul de recoltare de la începutul până la mijlocul lunii aprilie sau, în locații răcoroase, până la mijlocul lunii mai.

Asigurarea durabilității lemnului

Lemnul poate fi durabil fie prin uscare, fie prin congelare. Diverse proceduri pot fi selectate pentru uscare:

  • agățând buchete legate într-un loc aerisit
  • uscarea într-un deshidratator
  • uscarea la temperatură scăzută într-un cuptor ușor deschis

Pentru a îngheța, buchetele legate sau frunzele tăiate pot fi așezate în compartimentul congelatorului în porții.

Sfaturi și trucuri

Lăsați lemnul proaspăt să se ofilească câteva ore după recoltare sau înghețați-l scurt înainte de a-l folosi pentru pumn sau alte rețete. Prin împărțirea cumarinei, gustul va apărea și mai intens.

WK