Mănâncarea riburilor - modul de utilizare a plantei

Mănâncă frunzele de coaste crude sau fierte

Toate părțile plantelor din ribwort sunt comestibile și pot fi consumate crude sau gătite. Chiar și rădăcinile nu sunt otrăvitoare, dar sunt rareori folosite în rețetele din bucătărie. Frunzele tinere și fragede ale coastei nu sunt doar o hrană sănătoasă pentru iepuri și cai, ci și un adaos benefic pentru dieta umană. Culese direct din pajiște și mâncate crude, frunzele au un gust destul de amar. Dar ele pot fi tăiate cu ușurință în bucăți mai mici cu foarfece și folosite ca componentă din plante în următoarele rețete:

  • pentru omlete delicioase cu coaste
  • într-o salată mixtă
  • pentru a rotunji gustul cremei de brânză și a quarkului din plante

citește și

  • Alegeți-vă plantain și folosiți-l
  • Pătlagina de ribwort ca aditiv furajer pentru iepuri
  • Ora de glorie a ribwortului

Muguri de pătlagină Ribwort ca gustare și condiment

Pentru consum, cel mai bine este să recoltați mugurii de coaste cu puțin timp înainte de înflorire, când florile de praf alb-galben nu s-au format încă în jurul mugurilor. Crude aceste muguri au un gust ușor de nuci. Dar pot fi, de asemenea, prăjite ușor în ulei și utilizate pentru a conferi diferitelor feluri de mâncare un gust de ciuperci. Dacă tăiați numai mugurii, uneori puteți experimenta regresul mugurilor de flori proaspeți de mai multe ori în timpul unui sezon de creștere în aceeași locație.

Pregătirea propriului dumneavoastră supresor de tuse din ribwort

Ribwortul nu este doar comestibil, ci are și un efect pozitiv asupra diferitelor zone ale corpului uman, cum ar fi tractul digestiv și tractul respirator. Dar cea mai cunoscută de generații a fost utilizarea efectului expectorant al coastei pentru combaterea tusei uscate și a răcelii. Puteți face cu ușurință un sirop de tuse din pătlagină de ribwort dacă fierbeți 1 kilogram de frunze de ribwort spălate și tocate împreună cu 1 litru de apă, 1 kilogram de zahăr și 500 de grame de miere și lăsați-l să se îngroașe. După ce ați umplut în pahare fierte, ar trebui să păstrați acest sirop de tuse într-un loc răcoros, altfel va dura doar câteva săptămâni.

Sfaturi și trucuri

Ribwortul în sine nu este otrăvitor, dar utilizarea anumitor îngrășăminte sau pesticide pe proprietățile altora nu poate fi adesea exclusă. Prin urmare, este mai bine să recoltați coaja în propria grădină sau în locații care s-au dovedit a fi inofensive.

WK