Tăierea cireșului cornel - cu ce, când și cum?

Tăiați vișinele cornel

Cireșul Cornelian este considerat a fi foarte ușor la tăiere, chiar dacă nu este necesar să tăiați copacul în mod regulat. Poate fi necesară o reducere din următoarele motive:

  • Subtiaza-l
  • Reduce
  • Tăiați ca gard viu
  • Tăiați butași

citește și

  • Cireșe de miez de cornel - cele mai bune sfaturi
  • Plantați corneii corect
  • Propagează-ți singur cireșele din Cornelian - așa se face!

Subțierea după înflorire

La fel ca toate florile timpurii, cireșele din Cornelian sunt mai bine tăiate imediat după înflorire. Deoarece florile și, mai târziu, de asemenea, fructele cresc pe lemnul anual, ar trebui să subțireți cu atenție copacul.

Cu fiecare tăietură, eliminați florile și fructele, care sunt surse bune de hrană pentru albine, bondari, păsări și mulți alți grădinari.

Tăiați cornelul înapoi tare

Dacă planta a crescut prea mare sau s-a răspândit prea mult, poate fi necesară tăierea puternică.

Acest lucru se face și după înflorire. Poți tăia cât vrei. Cornelului nu-i deranjează o tăiere puternică.

Cu toate acestea, poate înflori puțin sau deloc înflorire timp de doi ani după aceea.

Tăiați vișinele cornel în gard viu

Gardurile vii din cornel sunt modelate primăvara după înflorire. De asemenea, se aplică aici că plantele lemnoase înfloresc doar puțin și rodesc dacă topiarul este foarte puternic.

Înmulțiți cireșele corneliene folosind butași

Cireșele corneliene se pot înmulți destul de bine folosind butași. Opiniile sunt împărțite despre momentul în care este cel mai bun moment pentru tăierea butașilor.

Unii experți în grădinărit recomandă tăierea butașilor după înflorire. Alții cred că iarna este cel mai bun moment.

De fapt, ambele metode funcționează. Tăiați lăstarii care au aproximativ 8 centimetri lungime și doar jumătate lignificați și îndepărtați frunzele inferioare. Introduceți butașii în pământ.

sfaturi

Cireșele corneliene cresc foarte încet. Cu toate acestea, copacii puternici, rezistenți la boli, pot deveni foarte înalți în timp și pot crește până la șase metri. Dacă doriți să recoltați singur cireșele corneliene, ar trebui să tăiați copacul în mod regulat.