Tăierea molidului - așa reușește tăierea perfectă

Molidul trebuie tăiat regulat?

Un molid nu trebuie tăiat în mod regulat, o tăiere prea mare poate chiar să-l deterioreze considerabil și să-i afecteze permanent creșterea și forma. Cu toate acestea, tăieturile individuale pot fi utile și necesare în anumite circumstanțe.

citește și

  • Cum să crești un molid ca bonsai - sfaturi și trucuri
  • Cum să plantați un molid - sfaturi și trucuri
  • Cultivarea unui molid într-o oală - sfaturi și trucuri

Uneori tinerii molizi au două vârfuri în loc de unul. Apoi ar trebui să tăiați una dintre ele la bază. Cu cât faceți acest lucru mai repede, cu atât este mai probabil ca tăierea să nu fie vizibilă mai târziu. Tu decizi care dintre cele două sfaturi de eliminat pe baza opticii. Lăsați-l pe cel mai frumos, mai puternic sau mai drept dintre cei doi în picioare.

Cum pot tăia molidul?

Nu tăiați niciodată lemnul vechi al unui molid fără niciun motiv. Mugurii noi se formează numai pe lăstarii cu ace. De asemenea, nu tăiați niciodată fotografia principală. Chiar dacă lăstarii laterali cresc în poziție verticală, există întotdeauna un decalaj și molidul este desfigurat.

Dacă doriți să deschideți molidul (îndepărtați ramurile inferioare și crenguțele), iarna târziu este cel mai bun moment pentru a face acest lucru. Fixarea este necesară în industria lemnului, dar nu și în propria grădină. Cu toate acestea, un molid devine destul de larg în zona inferioară odată cu creșterea vârstei, atunci tăierea poate fi necesară din motive de spațiu.

Îmi pot tăia molidul de zahăr?

Spre deosebire de molidul comun (molid roșu, bot. Picea abies), un molid de zahăr crește încet, dar foarte frumos, în formă de con. Reducerea este mai dăunătoare decât utilă. Dacă este tăiată, tăietura lasă deseori pete inestetice. Totuși, dacă la bază se formează lăstari sălbatici, atunci tăiați-i.

Esențialul pe scurt:

  • eliminați unul dacă se formează două puncte
  • nu tăiați niciodată tragerea principală
  • nu tăiați în lemn vechi
  • Dacă este necesar, tăiați sau îndepărtați ramurile inferioare la sfârșitul iernii

sfaturi

Un molid trebuie tăiat cu atenție, în cel mai bun caz, dar deloc.