Geranii cu frunze galbene - Ce poți face în legătură cu asta?

Indicarea deficitului de nutrienți

Dacă frunzele de pe plante - nu numai pe mușcate - se îngălbenesc treptat, acesta este adesea un semn al deficitului de nutrienți; mai ales când venele frunzelor rămân verzi. Această deficiență nutrițională apare nu numai atunci când fertilizați prea puțin, ci și atunci când utilizați un îngrășământ inadecvat. Fiecare specie de plantă are propriile sale cerințe nutriționale specifice, care nu se referă doar la frecvența fertilizării, ci și la compoziția îngrășământului. Frunzele galbene de pe mușcate, de exemplu, indică adesea o deficiență a oligoelementului de fier.

citește și

  • Geraniile iernează chiar și fără pivniță
  • Ce puteți face despre bolile comune ale mușcatului
  • Ieranii iernate fără sol

Ce să faci cu frunzele galbene

Din fericire, frunzele galbene urâte ale mușcatelor dvs. sunt acum destul de ușor de tratat. Ca măsură eficientă de prim ajutor, recomandăm un prim ajutor rapid cu un îngrășământ special din fier, care este dizolvat în apa de irigație și administrat împreună cu acesta ca soluție. Cu toate acestea, aveți grijă când manipulați îngrășăminte de fier, deoarece agentul este otrăvitor.

Fertilizați muscatele în mod corespunzător

Așa cum se întâmplă adesea, prevenirea este mai bună decât tratamentul, motiv pentru care ar trebui să vă hrăniți geraniile în mod regulat și cu îngrășământul potrivit. Florile sunt consumatori extrem de grei și trebuie îngrijite cel puțin o dată pe săptămână. Îngrășămintele adecvate sunt în principal:

  • îngrășământ special pentru mușcate
  • Îngrășământ pentru plante cu flori
  • Cereale albastre
  • Zaț de cafea

Aveți grijă să nu fertilizați pe substrat uscat. În schimb, puteți aplica îngrășământul împreună cu apa de irigare.

sfaturi

Deoarece lipsa de substanțe nutritive slăbește planta, ca rezultat, se instalează mai mulți dăunători - muștele albi vizează în special mușcatele care au fost maltratate în acest fel. Acestea ar trebui, de asemenea, să fie combătute în timp util.