Semănatul hameiului - astfel semănatul devine un succes

Semințele de hamei trebuie stratificate

Dacă ați recoltat semințe de hamei din propriile plante de hamei, trebuie să le stratificați înainte de însămânțare. Puneți semințele la frigider pentru câteva săptămâni. Inhibarea germenilor este depășită de frig.

citește și

  • Semănați salvie de pajiște în grădină - așa funcționează însămânțarea!
  • Hamei în creștere - cum să crească hamei în grădină
  • Hameiul are fie flori masculine, fie femele

Așa semeni hamei

  • Pregătiți cutia de semințe
  • Imprastiați semințe de hamei
  • acoperiți ușor cu sol
  • Se toarnă cu atenție sau, mai bine, se pulverizează
  • loc cald, dar nu prea însorit

Primăvara este cel mai bun moment pentru plantarea hameiului. Umpleți cutia de semințe sau ghivece mici cu pământ de ghiveci.

După răsărire, separați plantele și continuați să le cultivați în ghivece individuale. Puteți planta hameiul din mai. Puteți planta hameiul direct în câmp sau le puteți păstra ca ecran de confidențialitate pentru balcon sau în găleată.

Dacă o plantă de hamei este de sex masculin sau feminin, nu se poate determina până când nu dezvoltă flori. Sexele se pot distinge numai pe baza formei florii. Prin urmare, ar trebui să semănați hamei numai dacă doriți să le cultivați doar ca plantă ornamentală, ecran de confidențialitate sau să plantați o pergolă.

Este mai bine să înmulțiți hameiul vegetativ

Semănatul nu este cel mai bun mod de propagare a hameiului. Nu știți în prealabil dacă vor apărea plante femele sau masculine. Doar plantele feminine poartă râvnitele fructe de hamei cu pudra de lupulină.

Este mai bine să înmulțiți hameiul tăind butași sau împărțind rădăcinile toamna în loc să le semănați. Doar cu propagarea vegetativă se asigură că caracteristicile plantei mamă sunt preluate sută la sută, atât din punct de vedere al sexului cât și din punct de vedere al aromelor.

În cultivarea comercială, înmulțirea este exclusiv vegetativă pentru a obține plante femele de o calitate deosebit de înaltă.

sfaturi

Dacă locuiți într-o zonă în care hameiul este cultivat comercial, este mai bine să nu semănați hamei. Dacă din aceasta se dezvoltă plante masculine, trebuie să le distrugeți, deoarece ar putea fertiliza florile femele și, prin urmare, ar putea afecta calitatea fructelor de hamei.