Palmul primește frunze galbene - care poate fi motivul?

Lipsa luminii

Aproape toate speciile de palmieri sunt adevărați adoratori ai soarelui și îl adoră atunci când lumina soarelui strică frunzele câteva ore pe zi. Dacă palma este prea întunecată, ventilatorul va deveni mai întâi verde deschis și mai târziu galben. O schimbare de locație sau o lampă de plantă (28,51 € la Amazon *) care compensează lipsa de lumină poate ajuta.

citește și

  • Palma de Yucca primește frunze galbene - ce să faci?
  • Ce trebuie făcut dacă palma Areca devine frunze brune?
  • Frunze galbene de palmier Kentia - semne de dăunători

Deficiență nutrițională

Adesea palma nou achiziționată se află într-o oală mult prea mică și cu greu conține substrat. Drept urmare, substanțele nutritive sunt consumate rapid, iar planta a scăzut. Dacă rădăcinile cresc deja din orificiul de drenaj, este timpul să mișcați palma. Plantată în sol proaspăt, planta se recuperează de obicei rapid.

Fertilizați moderat, dar regulat

În timpul fazei de creștere, trebuie să oferiți palmelor un îngrășământ adecvat la fiecare 14 zile. Dozajul depinde de tipul:

  • Soiurile cu creștere rapidă primesc cantitatea de îngrășământ indicată pe ambalaj.
  • Palmele cu creștere lentă obțin doar jumătate din cantitate.

Supra-fertilizarea duce, de asemenea, la frunze galbene

O cantitate excesivă de nutrienți este cel puțin la fel de dăunătoare ca o cantitate insuficientă. Dacă v-ați referit prea bine, nu fertilizați planta timp de câteva săptămâni. Deteriorarea frunzelor dispare de obicei singură.

iernat

În cartierele de iarnă, palmierul primește foarte des frunze galbene. Motivul pentru aceasta este din nou lipsa de lumină. Cu cât planta este mai caldă în sezonul rece, cu atât este mai mare necesarul de lumină. O lampă de plantă, care este aprinsă orar, ajută și aici.

sfaturi

Pulverizarea regulată cu suc de alge va ajuta la menținerea culorii bogate a frunzelor. Agentul întărește, de asemenea, rezistența plantei.