Zamioculcas - Toxic sau sigur?

Zamioculcas ușor toxic pentru oameni și animale

Pana norocoasă aparține familiei arum și ca atare - la fel ca mulți membri ai acestei familii - este otrăvitoare. Toate părțile plantei conțin oxalat de calciu și acid oxalic, care la contactul cu pielea sau cu membranele mucoase duc la înroșirea și umflarea și senzația de arsură. Atât oamenii, cât și animalele de companie reacționează la aceste componente toxice.

citește și

  • Zamioculcas este otrăvitor pentru pisici
  • Zamioculcas poate fi ușor propagat prin butași
  • Atenție: zmeurele sunt ușor otrăvitoare!

Tratamentul medical pentru simptomele intoxicației este rareori necesar

Cu toate acestea, efectul otrăvitor al penei norocoase începe imediat și durează doar pentru un timp foarte scurt. Dacă un copil sau un animal de companie încearcă să mănânce părți ale plantei, vor înceta rapid să mănânce din cauza senzației de gură arsă și amară. Din acest motiv, otrăvirea gravă cu Zamioculcas nu este încă cunoscută. Problemele pot apărea numai dacă seva intră în contact cu ochii. În acest caz, clătiți-vă bine ochii cu apă curată. Vizita unui medic este de obicei necesară numai dacă disconfortul persistă mult timp.

sfaturi

Pentru a vă proteja de seva plantelor otrăvitoare, ar trebui să purtați mănuși ca măsură de precauție atunci când manipulați pene norocoase (de exemplu, atunci când repotați și separați tulpinile frunzelor) și spălați bine orice părți ale pielii care au intrat în contact cu seva frunzei.