Să se coacă Physalis - așa funcționează

Physalis care sunt recoltate imature nu se coc

Cel puțin fructele mai mici și recoltate verde cu siguranță nu se mai coacă, chiar dacă adăugați un măr sau o banană. În acest caz, gazele de maturare eliberate vor cel mult accelera procesul de putrezire. Dacă, pe de altă parte, boabele Physalis sunt aproape coapte - dar încă nu chiar - atunci ai șansa să le lași să se coacă. Există trei moduri de a face acest lucru:

citește și

  • Când pot culege în sfârșit physalis delicios?
  • Numeroase tipuri de Physalis oferă plăcere exotică pentru ochi și palat
  • Este necesar să spălați fizalisul?

1. Mai întâi puneți planta în cămări calde de iarnă. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că udați Physalis suficient, poate fi necesar, de asemenea, să adăugați alt îngrășământ. În plus, planta ar trebui să fie cât mai strălucitoare posibil. Dacă își pierde frunzele, este prea întunecat. După ce toate fructele sunt coapte, Physalis poate merge în cartierele de iarnă potrivite. Această metodă funcționează chiar dacă fructele sunt încă foarte verzi.

2. Tăiți planta înainte de primul îngheț și atârnați lăstarii cu fructele necoapte într-un loc întunecat și cald. Cu toate acestea, acest lucru funcționează numai cu fructe de padure care sunt aproape complet coapte.

3. Boabele aproape coapte pot fi recoltate cu tulpina și coaja lor. Răspândiți fructele pe o suprafață mare într-un loc cald, acolo se vor coace.

Tomatillo se recoltează în verde

Fructele andine necoapte au un gust foarte acru și sunt, de asemenea, otrăvitoare în cantități mari. Cu toate acestea, spre deosebire de acest tip de Physalis, puteți recolta verde Tomatillo mexican (Physalis ixocarpa). Când este copt, acest fruct capătă o culoare verde-violet și poate fi consumat și crud. Tomatillo necoapte, pe de altă parte, este adesea folosit pentru a prepara salsuri și chutney-uri inimioare și / sau fierbinți.

Salsa verde cu tomatillos (salsa verde)

Pentru salsa tipică mexicană aveți nevoie de:

  • Tomatillo, ardei iute, ceapă și usturoi, toate tăiate în bucăți mici
  • Legumele sunt fierte în ulei de măsline din belșug până sunt moi.
  • Chiar înainte de sfârșitul timpului de gătit, zahărul se adaugă după gust.
  • Lasă salsa să se răcească și apoi adaugă sare, piper și ierburi tocate după gust.
  • Mai ales busuiocul și pătrunjelul se potrivesc bine cu el

Sfaturi și trucuri

Tomatillo-urile verzi sunt utilizate în principal ca legume și sunt foarte versatile. Se potrivesc bine în tocane de legume, salate, scufundări și sosuri. Fructele au un gust deosebit de bun în compania avocado și roșii.

IJA