Plantarea nopții - cum să faci totul bine

Cultivare ușoară

Practic, condițiile de cultivare sunt similare cu cele pentru pomii fructiferi. Cu toate acestea, nespul are unele particularități. Acest pom fructifer iubitor de căldură este cel mai bine plantat primăvara, deoarece este foarte sensibil la înghețurile târzii și la temperaturile scăzute de iarnă. În plus, seceta de iarnă are un efect negativ asupra creșterii. Puteți planta copacul în martie sau aprilie când pot fi excluse înghețurile puternice nocturne. Este adesea folosit ca un copac mic înflorit sau arbust de gard viu. Deoarece această plantă se autopolenizează, nu are nevoie de donatori de polen în imediata apropiere.

citește și

  • Plantarea de fasole în grădină a fost ușoară
  • Modul corect de a planta zmeura!
  • Relocarea a fost ușoară - Cum se transplantează căpșunul de tirbușon

Găsiți o locație potrivită

Alegeți un loc însorit ca locație optimă pentru negru. O va accepta cu recunoștință cu flori luxuriante și fructe din belșug. Asigurați-vă că solul este slab, argilos, oarecum calcaros și cald. Este suficient dacă năstăria este udată doar din când în când. Indiferent de soi, preferința sa este pentru solul uscat.

Soiul potrivit pentru locul potrivit

Înainte de plantare, este foarte recomandat să verificați locația adecvată pe un spațiu suficient pentru o creștere durabilă. De exemplu, nespolul maghiar sau cel regal cresc ca o tufă. Prin urmare, necesită mult spațiu. În contrast, există și soiuri mici, fără semințe, care necesită doar o zonă mică pentru o creștere optimă.

Specie ușor de îngrijit, cu recoltă abundentă

În ceea ce privește îngrijirea, nu trebuie să fiți atenți la multe detalii cu negru decorativ. Dacă este necesar, este recomandabil să îndepărtați ramurile uscate din copac. Nesprul se subțiază ocazional. Ea îți va mulțumi de la sfârșitul lunii octombrie până în noiembrie, când fructele moi, dulci și acre sunt coapte. Puteți folosi oricând acest fruct gustos pentru a face compoturi, jeleu, gem sau prăjituri. O experiență minunată de gust apare în combinația cu mere.

În afară de asta, nespusul cultivat are avantajul că, spre deosebire de rudele sale sălbatice, nu are spini. Aceasta înseamnă că nimic nu stă în calea unei recolte plăcute sau a deșeurilor practic gestionabile.