Mazăre dulce - rezistentă sau sensibilă la îngheț?

Vecina anuală nu este rezistentă

Aceste mazăre dulci urcă până la doi metri înălțimi în câteva luni și înfloresc într-un spectru fascinant de culori. Din păcate, splendoarea a dispărut toamna, deoarece mazărea dulce prosperă doar ca plante anuale.

citește și

  • Sunt veșnica otrăvitoare pentru oameni sau animale?
  • Îngrijirea optimă a mazărei dulci
  • Diferitele tipuri de mazăre dulce

Grija toamna

Nu tăiați tot ce s-a estompat în ultimele săptămâni de toamnă. Drept urmare, văduva formează semințe pe care le puteți recolta și utiliza pentru reproducere. După primele înghețuri, îndepărtați părțile moarte ale plantei și dezgropați complet rădăcina.

Dacă doriți să plantați iarba anuală în acest moment anul viitor, ar trebui să îmbogățiți solul cu compost copt, astfel încât vicia să aibă suficienți nutrienți.

Vescuri erbacee perene

Vecinele perene nu sunt adevărate vecii, ci aparțin familiei de mazăre plat. Deoarece florile acestei plante perene arată în mod înșelător asemănătoare cu cele ale vicia, aceste plante cu flori sunt menționate și sub denumirea de veșcă în limba noastră.

Vecina perenă este rezistentă

Vecina perenă este foarte robustă și absolut rezistentă. În cel mai bun caz, este tăiat puțin în toamnă, deoarece părțile supraterane ale plantei servesc drept protecție împotriva frigului. Numai în primăvară tăiați această veșcă aproape de pământ pentru a stimula o nouă creștere.

Chiar dacă veșca perenă poate afecta cu greu înghețurile, este recomandabil să instalați o protecție suplimentară pentru iarnă în regiuni foarte aspre. Nuiele pe care le răspândiți ușor peste plantă sunt potrivite.

sfaturi

Chiar și în calitate de profan, poți să-ți dai seama prin mirosul său dacă veșca care se dezvoltă în grădina ta este rezistentă sau nu. Soiurile anuale de Vicia emană o aromă vrăjitoare, în timp ce veslile rezistente la îngheț înfloresc fără un miros vizibil.