Eliminarea rădăcinilor copacilor - ce să faci cu deșeurile din grădină?

Obțineți un permis de tăiere a copacilor

Nu ai voie să cazi fiecare copac din grădina ta pur și simplu pentru că îți stă în cale. Multe municipalități au reglementări precise cu privire la mărimea copacilor care pot fi aruncați. Aflați din timp dacă aveți nevoie de un permis pentru a tăia copacul în cale și obțineți-l în prealabil.

citește și

  • Nu este ușor să ai grijă de sundew
  • Îngrijirea pentru Ariocarpus nu este ușoară
  • Îngrijirea frangipaniului (plumeria) nu este ușoară

Dacă arborele se află într-un loc în care pune în pericol clădirile sau drumurile, permisul este de obicei acordat, uneori cu condiția ca un copac nou să fie plantat în altă parte.

Dacă ați văzut copacul în jos fără permis, veți primi o amendă.

Aruncați singur rădăcinile copacilor sau angajați un specialist?

Puteți cădea în siguranță un copac mic cu un diametru mic de copac singur. Rădăcinile copacilor nu sunt încă atât de răspândite încât aveți nevoie de mașini, cum ar fi freze sau cabluri pentru a le îndepărta.

În cazul copacilor mai mari și mai înalți, ar trebui să luați în considerare angajarea unei companii specializate care să dezgroape și să elimine rădăcinile, trunchiurile și ramurile copacilor. Deși acest lucru costă puțini bani, pe de altă parte, specialistul vă poate economisi daune majore aduse clădirilor și în grădina însăși.

Aveți grijă de eliminarea dvs., acordați atenție siguranței. De exemplu, mașinile de frezat motorizate pot fi operate numai de către persoane care sunt familiarizate cu manipularea lor.

Lăsați butucul de copac sau nu?

Dacă nu puteți evita tăierea unui copac, luați în considerare dacă întregul copac, inclusiv rădăcinile, ar trebui să dispară din grădină sau dacă ar trebui să părăsiți butucul. Acest lucru poate fi adesea integrat foarte bine în grădină și devine un punct focal decorativ, de exemplu ca un

  • Baie de păsări
  • Baza mesei
  • Sculptură
  • Loc de parcare pentru coșuri suspendate

Dacă butucul rămâne în picioare, efortul este mult mai mic, deoarece nu trebuie să-l dezgropi sau să angajezi o companie care să-l elimine.

Ce să faci cu rădăcina rămasă?

Nu este atât de ușor să eliminați cantități mari de rădăcini ale copacilor. În multe orașe, acestea nu sunt considerate deșeuri verzi și nu sunt acceptate de colectorii de gunoi municipali.

Dacă ați comandat o companie specializată să elimine copacul și rădăcinile acestuia, nu trebuie să vă faceți griji. Companiile specializate preiau îndepărtarea resturilor de copaci.

Dacă doriți să aruncați singur copacul, sunteți adesea singura opțiune nu numai să dezgropați rădăcinile cu mâna, ci și să le tăiați și să le tăiați în bucăți mici. Rămâne de văzut dacă efortul merită.

sfaturi

Dacă lăsați butucul să moară în pământ, nu numai că vă salvați multă muncă. De asemenea, faceți ceva pentru a proteja mediul. Lemnul de rădăcină în descompunere oferă hrană și adăpost pentru numeroase microorganisme utile.

[img class = "lazy-skip" src = "// ssl-vg03.met.vgwort.de/na/d67f42895baf4b47be8632e50005f16a" "1" "1" old = ""]