Furnicile pe bujor - ce fac acolo?

Apă de zahăr care atrage furnicile

Cu puțin timp înainte de înflorirea bujorilor, o gălăgie tentantă se scurge din ele. Furnicile sunt mai puțin atrase de culoarea florilor. Ești dornic de sucul de zahăr. Se ridică din sepale și este cristalizat. Este secretat de bujori prin fire fine, chiar înainte de deschiderea florilor.

citește și

  • Când înfloresc bujorii?
  • Bujori - taie florile corect
  • Bujorii după înflorire - ce este important acum?

Uneori cantitatea de zahăr este atât de mare încât planta se lipeste cu adevărat. Dacă doriți să folosiți florile ca flori tăiate, adesea vă surprinde că florile nu se deschid deloc - sunt prea lipicioase.

Întregul lucru amintește oarecum de bine-cunoscutele excreții din afide, cărora le place și furnicilor să mănânce. Dar nu numai furnicile se grăbesc să se delecteze cu zahărul. Și altor insecte le place acest suc de zahăr.

Furnicile nu dăunează bujorului

Practic, furnicile (oricât de multe) nu dăunează bujorului. De asemenea, acestea nu sunt neapărat indicative ale infestării cu afide, cum este cazul altor plante din grădină. Desigur, însă, nu este deosebit de plăcut dacă doriți să folosiți florile care au fost colonizate de furnici pentru tăierea vazelor ...

Uneori furnicile răspândesc boli fungice

Iată câteva alte indicații:

  • Furnicile pot răspândi spori fungici
  • nu de puține ori distribuie sporii mucegaiului gri de la o plantă la alta
  • pot răspândi și afide
  • Dacă este necesar, luptați cu afidele cu soluție de săpun moale
  • Luptați cu mucegaiul cenușiu îndepărtând părțile bolnave ale plantei

Nu există nici o „problemă” cu cultura cupei

Dacă decideți să vă plantați bujorul în cadă, cel mai probabil nu veți găsi furnici pe flori. Găleată formează o barieră. O astfel de găleată este de obicei pe un balcon sau terasă, unde furnicile sunt rareori găsite.

sfaturi

Furnicilor le place, de asemenea, să răspândească semințele bujorului și astfel să contribuie la reproducerea naturală în diferite locații.