Crizantemele și semnificația lor - limbajul florilor

Importanța crizantemei în Japonia

În patria sa japoneză, crizantema se bucură de statutul de floare națională. Tronul imperial este denumit „tronul crizantemelor”, iar cel imperial - care este adesea folosit ca stemă națională - prezintă o crizantemă stilizată, cu 16 colțuri. Chiar și cel mai înalt premiu de stat poartă numele florii. Această admirație nu este deloc surprinzătoare, deoarece crizantema este un simbol al norocului și prosperității datorită perioadei sale foarte lungi de înflorire.

citește și

  • Perioada de înflorire a crizantemei se extinde până în toamnă
  • Acest simbolism este ascuns în spatele lalelelor - sensul culorii
  • Ce simbolism transmite o amaryllis? Gânduri asupra sensului

Crizantema ca creator de relații

În Anglia victoriană - și de acolo și în alte părți ale Europei - crizantema exprimă dorința de a avea o relație. Când cineva îți dă o crizantemă, înseamnă: „Inima mea este liberă”. Din păcate, această semnificație a florii de toamnă este cunoscută astăzi doar de câțiva oameni. Apropo: nu doar tipul de floare „vorbește”, ci și tipul de livrare: dacă florile sunt prezentate cu capetele în jos, de exemplu, sensul lor este inversat.

Culorile au și ele o semnificație

De asemenea, trebuie să aveți grijă atunci când alegeți culorile florilor. Fiecărei culori i se atribuie un sens specific. Crizantemele albe, de exemplu, reprezintă moartea - și cu siguranță nu vrei să-ți surprinzi persoana iubită cu o floare de cimitir. Aici vă prezentăm pe scurt cele mai importante semnificații ale crizantemei:

  • flori albe: moarte
  • flori rosii: dragoste
  • flori galbene / portocalii: fericire, eternitate
  • flori mov: apropiere, loialitate

Sfaturi și trucuri

Crizantemele înfloresc de obicei în galben sau portocaliu și aduc soarele în grădină chiar și în toamna adâncă. Cu toate acestea, există și multe soiuri cu alte culori de flori.